Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Rebuig a la moció d'ICV i PSC-Progrés sobre els pisos de lloguer a l'Horta del Valira

Rebuig a la moció d'ICV i PSC-Progrés sobre els pisos de lloguer a l'Horta del Valira

L’equip de govern esperarà el balanç definitiu de les peticions de compra-venda a la parcel.la 37 per decidir si cal optar pel lloguer De moment, s’han presentat 72 sol.licituds per a 45 pisos a l’actual promoció d’habitatge concertat
Horta del Valira - Urbanització
01/12/2009 11:53

L’equip de govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell (CIU i ERC) i els grups del PSC-Progrés i ICV no es van posar d’acord ahir durant el plenari municipal pel que fa a la modificació de la qualificació dels habitatges de la parcel.la número 36 de l’Horta del Valira. Els pisos d’aquesta nova promoció, prevista abans del 2013, seran de compra-venda i l’oposició demanava que es convertissin en habitatges de lloguer amb opció de compra als deu anys, “per esquivar la situació actual de crisi econòmica i la manca de crèdit de les entitats financeres”.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, va demanar al PSC-Progrés i ICV “esperar al balanç sobre la demanda ciutadana en relació a l’actual promoció, a la parcel.la 37”. I va avançar: “El nostre objectiu és fer bones polítiques d’habitatge i, de moment, s’ha rebut 72 sol.licituds per als 45 pisos de l’Horta del Valira a preu concertat; ara caldria esperar el resultat de l’obertura d’un nou termini i de l’anàlisi de la documentació, i llavors decidim si cal optar pel lloguer en la nova parcel.la”.

La justificació de l’equip de govern no va agradar l’oposició, que va reclamar que l’Ajuntament “s’adapti” a la conjuntura i reformuli els seus objectius urbanístics amb una reflexió global sobre aquesta qüestió a deu o quinze anys vista. El portaveu del PSC-Progrés, Jordi Mas, va lamentar la manca de consens en aquest tipus de decisions urbanes i va recordar que l’Ajuntament va intentar vendre’s la parcel.la d’habitatge per 1,750.000 euros. També va qüestionar l’interès de CiU i ERC en l’habitatge de promoció i va posar en dubte que els 200 pisos previstos a la zona de l’Horta del Valira es construeixin.

Fierro va acusar PSC-Progrés i ICV de presentar una moció “de cara a la galeria” i va expressar el desig que finalment tots els pisos de promoció compromesos amb l’Incasòl siguin una realitat.

La moció d’ICV i PSC-Progrés per a la qualificació d’una parcel.la a l’Horta del Valira va ser rebutjada amb els vots en contra d’ERC i CIU i l’abstenció del PP.

Mostrar formulari de contacte