Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Rebuig a les mocions pel segon institut, el bus escolar i les mesures penals

Rebuig a les mocions pel segon institut, el bus escolar i les mesures penals

Crítiques entre equip de govern i oposició per la situació dels tràmits per al nou IES, que probablement es farà a la zona dels Bombers PSC, ICV i PP s'abstenen en la votació del Pla Local de Joventut perquè han tingut poc temps per estudiar-lo
Ple Ajuntament 2 - 2008
06/05/2008 10:16

L’equip de govern de la Seu d'Urgell ha rebutjat aquest dilluns en el ple municipal les mocions presentades per l’oposició pel que fa al segon institut, el transport escolar i les mesures penals alternatives.

Al primer text, promogut conjuntament pel PSC-Progrés i ICV, els dos grups van lamentar que CiU i ERC no donéssin suport a una proposta per certificar que els primers terrenys urbans de la zona dels bombers seran per al nou institut. El portaveu socialista, Jordi Mas, critica que l’Ajuntament encara no hagi cedit uns terrenys al departament d’Educació.

El tinent d'alcalde d'urbanisme, Jesús Fierro, va replicar que l’Ajuntament està a punt de cedir aquests terrenys i que CiU i ERC sempre han defensat la construcció d’un segon institut. Fierro creu que la proposta del PSC i ICV posa en dubte la feina feta per l’Oficina d’Escolarització i, fins i tot, la de la Generalitat. De la seva part, Josep Maria Carles, d'ICV, va posar sobre la taula que el segon institut és una necessitat urgent, atesa la saturació de l’IES Joan Brudieu, amb prop de 900 alumnes.

Durant el debat, govern i oposició va intercanviar crítiques per les altres propostes d’ubicació estudiades, com són l’antic càmping i els camps de terra annexos a la zona esportiva. Des del PP, Patricia Lanau es va abstenir perquè considera que el debat sobre l’institut ha derivat en una baralla partidista.

Pel que fa a les altres dues mocions, en tots dos casos CiU i ERC hi van votar en contra adduint que són qüestions que ja s’estan treballant. Pel que fa al bus escolar, la regidora d’Educació, Mireia Alba, va recordar que aquest servei urbà l’ha iniciat l’actual equip de govern i que cal fer un estudi sobre quants infants de 9 a 12 anys el necessiten. Jordi Mas va defensar que ja hi ha moltes famílies que ho demanen, pel fet que alguns germans van a col.legis diferents.

Quant a les mesures penals alternatives, la regidora Anna Vives va recordar que en aquest àmbit la Seu només té competències per reiterar la seva adhesió al conveni, que és entre el departament de Justícia i l’Associació Catalana de Municipis. Des de Progrés, Conxita Rabassa va instar l’Ajuntament a portar la iniciativa en aquesta qüestió, que inclou accions socials per commutar nous delictes com els relatius al trànsit o a la violència domèstica.

En l’ordre del dia d’ahir també es va aprovar, amb els vots de CiU i ERC, el Pla Local de Joventut. El PSC-Progrés, ICV i el PP es van abstenir perquè consideren que el pla se’ls va presentar amb massa poc temps perquè el poguéssin analitzar i fer-hi aportacions. Des de l’oposició van recordar que l’informe el van rebre dilluns passat i que l’aprovació ve motivada perquè avui dimarts s’acaba el termini per presentar-lo a la Generalitat. La regidora de Joventut, Mireia Pellicer, va demanar disculpes per aquest fet, tot i que va lamentar que no s’obtingués un suport més ampli per al projecte. Pellicer es va mostrar oberta a introduir-hi modificacions en pròximes reunions.

Finalment, a la sessió es va aprovar la subscripció d’un préstec de 706.000 euros per als pressupostos d’enguany. El crèdit se subscriurà al BBVA. L’oposició va coincidir a criticar l’endeutament que està assolint el consistori.

Mostrar formulari de contacte