Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Rebuig frontal de l'Assemblea de Joves a la Reforma Laboral

Rebuig frontal de l'Assemblea de Joves a la Reforma Laboral

L'entitat urgellenca creu que la nova legislació els exclou definitivament de qualsevol possibilitat de tenir feina digna L'AJAU augura un agreujament de la precarietat i critica l'abaratiment de l'acomiadament i les noves justificacions
Oficina de Treball (OTG) de la Seu
21/02/2012 17:09

L'Assemblea de Joves de l'Alt Urgell (AJAU-Cajei) rebutja frontalment la nova Reforma Laboral del Govern espanyol. L'entitat alturgellenca considera que l'esperit de la mesura es resumeix amb les paraules captades al nou ministre Luis de Guindos, que en una conversa fora de micròfon reconeixia que "és extremadament agressiva".

L'AJAU conclou que la legislació "mina qualsevol possibilitat del jovent de tenir una feina digna", si bé recorden que la situació "ja estava prou agreujada amb la reforma laboral i de pensions del PSOE i l'aprovació del nou contracte de pràctiques".

L'assemblea creu que "es desprotegeix absolutament davant un acomiadament, abaratint-lo fins a 33 dies per any treballat i ampliant el ventall de justificacions".

Crítica als minijobs

Pel que fa als temporals (els que tenen el 40% de joves, sobretot en l'hostaleria i el comerç), es denuncia que "s'abarateix i facilita" aquest tipus de contracte. En aquest punt, es qualifica els nous minijobs com a "nova forma d'esclavatge juvenil", ja que permeten sous màxims de 400 euros per a tasques de poca durada, per sota del Salarí Mínim.

Justament amb relació a l'SMI, es recorda que és dels pitjors d'Europa (641 €) i que d'això en depenen actualment prop d'un milió i mig de treballadors actius als Països Catalans. L'atur juvenil a Catalunya, el País Valencià i les Illes supera el 60% en la franja de 16 a 19 anys. L'assemblea no creu que la reforma millori aquesta situació sinó que empitjorarà l'actual "cercle viciós" per als assalariats.

Per tot plegat, l'AJAU-Cajei ha animat els joves a posar-se en contacte amb sindicats o assemblees de treballadors per defensar els seus drets.

Mostrar formulari de contacte