Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Rebutjada una moció d'ICV perquè el Govern pagui els deutes amb l'Ajuntament

Rebutjada una moció d'ICV perquè el Govern pagui els deutes amb l'Ajuntament

La proposta instava a fer públiques les partides pendents de la Generalitat amb el consistori urgellenc CiU addueix que la situació actual en aquest punt és millor que amb l'anterior executiu

Ajuntament de la Seu d'Urgell
Ajuntament de la Seu d'Urgell
15/02/2012 17:31

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha rebutjat aquest dilluns una moció d'ICV per reclamar el pagament dels deutes del Govern de la Generalitat de Catalunya amb el consistori urgellenc. La proposta va rebre el vot en contra dels 8 regidors de l'equip de govern (CiU) i el vot a favor dels 6 regidors de Progrés i el d'ICV. Els representants del PP i ERC van abstenir-se.

El text de la moció instava l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, "a fer públic el deute que té l'administració catalana amb l'Ajuntament, incloent els organismes, dependents i vinculats". A més, sol.licitava "amb caràcter d’urgència" conèixer el calendari per al pagament del deute i els compromisos pendents abans del 29 de febrer. Així mateix, exigia els diners a través d'una línia de finançament específica.

El regidor d'ICV, Antoni Viñals, va argumentar en la presentació de la proposta que els ens locals "han arribat a una situació límit, agreujada per la manca d'ingressos propis, la davallada de l'activitat econòmica i la manca d'ajuts per part de la Generalitat i l'Estat". Segons remarcava Viñals, "l'incompliment de convenis i la disminució de subvencions de forma unilateral, perjudica la prestació de serveis culturals o educatius, entre d'altres".

Menys deute que ara fa quatre anys

En relació amb la moció, el tinent d'alcalde d'Hisenda de l'Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro, assegurava dilluns que "el deute de la Generalitat és avui una cinquena part del que era ara fa quatre anys". En aquest sentit, Fierro també asseverava que "l'administració catalana actual no paga pitjor del que pagava l'anterior executiu".

Així mateix, des de l'equip de govern de la Seu s'afirmava que la moció d'ICV no tenia sentit segons els paràmetres propis del consistori urgellenc si no era "per aconseguir el desgast del Govern de la Generalitat".

En cap moment del debat es va posar sobre la taula el deute existent entre l'administració catalana i l'Ajuntament de la Seu, tot i que Fierro va convidar Viñals a fer una reunió per informar-lo.

Mostrar formulari de contacte