Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Rebutjades les mocions per frenar la taxa d'escombraries i el Cadastre

Rebutjades les mocions per frenar la taxa d'escombraries i el Cadastre

L'oposició critica la despesa del nou local de la Mancomunitat, i l'equip de govern argumenta l'increment per l'augment dels serveis i dels costos laborals L'Ajuntament confirma que s'ajornarà la revisió cadastral, un acord del qual Progrés critica que no se'ls n'informés
Ple Municipal 04.11.08
02/02/2010 09:56

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va rebutjar ahir a la nit les mocions del PSC-Progrés per suspendre l’augment de les taxes de recollida d’escombraries i per aturar la revisió del Cadastre. Les propostes van rebre el vot en contra de l’equip de Govern (CiU i ERC). ICV i el PP van donar suport a la primera moció, però es van abstenir en la segona.

El grup socialista va qualificar d’inassumible l’increment del 30% a la taxa de la Mancomunitat d’Escombraries. El regidor Òscar Ordeig va recordar que des del 2003 l’impost ja ha tingut augments anuals d’entre el 3 i el 5 per cent, i que l’ens té actualment un romanent de 600.000 euros. Alhora, va criticar que es gastés més de 500.000 euros en el nou local de la Mancomunitat, a prop de la plaça Bisbes Prínceps.

El regidor de Medi Ambient, Miquel Caminal, va posar l’accent en el cost que suposa actualment el servei de recollida selectiva, dels qual va recordar que és considerat el millor de Catalunya. Caminal també va apuntar que entre el 2000 i el 2002 l’augment havia estat del 36%, i va subratllar que la recent millora de les condicions dels treballadors, que havien amenaçat de fer vaga, suposa un sobrecost de 60.300 euros.

De la seva part, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va puntualitzar que ell no forma part de la direcció de la Mancomunitat, després que el PSC l’havia acusat de ser el principal responsable de l’increment.

Pel que fa al cadastre, Progrés va lamentar haver-se d’assabentar per la premsa tant de la petició de revisió feta el 2007 com també de la petició d’ajornament pactada aquest mes passat amb el delegat d’Hisenda a Lleida. L’oposició va demanar que els tècnics afinin molt en la revisió per evitar que hi hagi un augment generalitzat del que han de pagar els veïns per conceptes com ara l’IRPF, les successions i les plusvàlues.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, va confirmar que ara no es farà cap revisió a causa de la inestabilitat de preus al sector immobiliari. Tot i això, Fierro va rebutjar la moció per demanar una aturada total, ja que considera que la revisió s’ha de fer tard o d’hora. Per argumentar-ho, va posar diversos exemples d’habitatges que, amb característiques semblants, tenen un preu cadastral molt diferent en funció de la zona de la ciutat. Segons Fierro, "no es tracta que tothom pagui més, sinó que es pagui pel que es té".

Des d’ICV i el PP van coincidir a afirmar que ara no és el moment de fer una revisió. El grup ecosocialista hi va afegir que cal procurar que el cadastre no torni a generar problemes a la Seu.

Mostrar formulari de contacte