Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Recepció de l'Ajuntament de la Seu a Teresa Jordà

Recepció de l'Ajuntament de la Seu a Teresa Jordà

Entre d'altres punts, el consistori ha demanat a la consellera una major implicació del Govern per confirmar la Fira de Formatges Artesans com a referent dels Pirineus i de Catalunya. També s'ha tractat la despoblació rural
Teresa Jordà, a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell
03/05/2019 18:25

La consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà, ha estat rebuda aquest divendres a la tarda a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. En nom del consistori, l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha donat la benvinguda a Jordà, que ha signat al Llibre Vermell de la ciutat atès que era la primera vegada que visitava la capital de l'Alt Urgell des que va ser nomenada per la Generalitat.

La titular d'Agricultura ha mantingut una reunió amb Batalla i amb d'altres representants de l'Ajuntament, com ara la tinent d'alcalde de promoció econòmica, Mireia Font, i els regidors i també diputats Òscar Ordeig i Francesc Viaplana. També hi han estat presents el director general d'Alimentació, Carmel Mòdol, i la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós.

Albert Batalla s'ha felicitat del fet que el Centre de Testatge de la Raça Bruna -que l'Ajuntament de la Seu ha ajudat a impulsar- ja estigui en plena activitat "perquè és una aportació positiva i potent per a l'activitat de l'Escola Agrària, contribueix a la millora d'aquesta raça autòctona i esdevé un nou punt de trobada" per als ramaders que treballen en aquest àmbit. Batalla recorda que aquesta estrena se suma al fet que el centre de Bellestar ja compta també amb l'Escola Eqüestre, que es va traslladar a l'Alt Urgell des de la seva anterior ubicació a Cornellà de Llobregat. "Amb aquests dos elements, i amb d'altres com l'aula formatgera, donem un impuls a l'Escola Agrària, tot singularitzant-la i donant-li oportunitats formatives molt interessants, conclou el batlle urgellenc.

A la reunió amb Teresa Jordà s'ha tractat d'altres qüestions vinculades al món rural de l'Alt Urgell, com ara la petició que el Departament d'Agricultura augmenti la seva "implicació" en la Fira de Sant Ermengol i especialment en la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, per consolidar-la com la mostra de referència del món formatger a Catalunya i als Pirineus, en la línia de l'aposta que ha fet la Seu per ser el referent nacional d'aquest producte.

El consistori també ha parlat amb Jordà del repte de frenar la despoblació, especialment als pobles més aïllats tant de l'Alt Urgell com de tot l'interior de Catalunya, tot oferint incentius per tal que la població d'aquests nuclis s'hi quedi a viure i, alhora, s'hi pugui atraure nous habitants.

Mostrar formulari de contacte