Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Recerca de voluntaris per a la creació d'una biblioteca genètica de gent autòctona del Pirineu

Recerca de voluntaris per a la creació d'una biblioteca genètica de gent autòctona del Pirineu

Una recopilació informativa intentarà relacionar els gens amb diferents malalties cardiovasculars Els interessats en participar en l'estudi de la Universitat de Barcelona han d'adreçar-se al seu metge o infermer de capçalera
Hospital de la Seu d'Urgell
20/03/2015 21:25

El Centre d'Atenció Primària (CAP) de la Seu d'Urgell i la Fundació Sant Hospital estan col·laborant en un estudi de recerca sobre genètica de gent autòctona del Pirineu, per al qual es busquen voluntaris. Es tracta d'un projecte liderat per Pedro Moral, professor del departament de Biologia Animal i Antropologia de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB).

El grup que lidera Moral treballa en diversos estudis de genètica, en col.laboració amb d'altres investigadors pioners arreu del món. L'objectiu inicial del projecte a la Seu és poder recollir una gran mostra representativa de gens (ADN) d'habitants del Pirineu i el Prepirineu, per tal de tenir una genoteca (biblioteca de gens) de la població de la zona.

Segons informa el web de Pediatria dels Pirineus, l'estudi requereix una petita mostra de sang de cada participant (de 5 a 10 ml) i omplir un petit qüestionari, on hi ha dades bioantropològiques, com ara l'origen dels pares i avis, pes, estatura, estil de vida, malalties prèvies i alguna altra informació bàsica. Amb aquesta recopilació informativa s'intentarà relacionar els gens amb malalties cardiovasculars. Tot el material genètic es guardarà per a investigacions futures.

L'estudi està aprovat pel Comitè d’Ètica de la Universitat i el Ministeri de Sanitat. Per poder participar-hi cal que almenys tres dels avis del voluntari siguin autòctons del Pirineu. Alhora, s'haurà de signar un consentiment informat. Els interessats han d'adreçar-se al metge/metgessa o infermer/a de capçalera.

Mostrar formulari de contacte