Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reclamen novament el retorn dels Encants dels Canonges

Reclamen novament el retorn dels Encants dels Canonges

Els marxants faran aquest dissabte al migdia una assemblea i un acte de protesta, amb la participació de la CUP, Suport Mutu i l'Alternativa. El mercat de segona mà de la Seu es va aturar a l'inici de la pandèmia
Campanya per reclamar el retorn dels Encants dels Canonges
29/04/2021 17:30

Els marxants del mercat dels Encants dels Canonges han previst per aquest dissabte una assemblea i un acte de protesta per reclamar a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell el retorn d'aquesta activitat. La Xarxa de Suport Mutu de l'Alt Urgell i el diari digital l'Alternativa s'han sumat a la reivindicació i han comunicat que aquest 1 de maig, a les 11 del matí, a la part baixa del carrer dels Canonges, es durà a terme una assemblea dels participants habituals en el mercat, que se solia celebrar cada dissabte en aquest indret però que ha restat aturat des de l'inici de la pandèmia de la COVID-19.

Després de l'assemblea, al migdia, els participants explicaran públicament les conclusions de la reunió i comptaran amb la participació d'un representant de la CUP, que parlarà de la moció que tenen previst presentar al proper plenari de l'Ajuntament per exigir la recuperació dels Encants. També s'ha avançat que, amb la trobada, els paradistes volen constituir-se com a col·lectiu organitzat. La jornada s'acabarà amb un dinar organitzat per Suport Mutu.

Des dels col·lectius convocants ja han avançat que, a banda de l'"obertura immediata del Mercat dels Encants", reclamen "que sigui setmanal i al carrer dels Canonges", com també que els marxants organitzats sigui reconeguts com a intermediaris amb les institucions en les decisions sobre aquesta activitat. Els col·lectius que ho reivindiquen consideren que els Encants "signifiquen un plus vital per a aquelles persones amb economies més precàries". D'altra banda, han justificat el fet de convocar l'assemblea el Primer de Maig, dia festiu, "per reivindicar aquelles estructures organitzatives que permeten la pervivència de classes populars".

Aquest mercat es va aturar a l'inici de la pandèmia, a causa de l'estat d'alarma. Però, a diferència del mercat tradicional del carrer Major, aquest no s'ha reactivat. Inicialment des de l'Ajuntament van adduir que el carrer dels Canonges no reunia les condicions adients per garantir-ne un funcionament segur, pel que fa a la distància entre persones i entre parades. Tot i això, els marxants creuen que actualment ja es donen les condicions per recuperar-lo en el seu emplaçament habitual.

Abans de la pandèmia, els Encants ja havien estat també aturats al llarg d'uns mesos; però en aquella ocasió, per reformular el mercat, després que s'hi havia detectat la presència de particulars o empreses que l'aprofitaven per liquidar estocs o per vendre-hi articles que no tenien res a veure amb l'esperit original de la proposta, que és que veïns de la ciutat, a títol individual, hi puguin vendre objectes antics i obtenir així uns ingressos addicionals.

Mostrar formulari de contacte