Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Recollida de signatures a la Seu a favor de la ILP contra la pobresa energètica i les execucions hipotecàries

Recollida de signatures a la Seu a favor de la ILP contra la pobresa energètica i les execucions hipotecàries

La PAH de l'Alt Urgell també ha expressat la voluntat de portar el debat sobre la proposta al ple municipal La presentació de la ILP s'ha dut a terme aquest dissabte al Centre Cívic 'El Passeig'
PAH Alt Urgell - Presentació ILP Pobresa energètica
16/02/2015 10:11

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de l'Alt Urgell ha dut a terme aquest dissabte a la Seu la presentació i explicació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra la pobresa energètica i les execucions hipotecàries. L'acte, que es va dur a terme a les 6 de la tarda a la sala polivalent del Centre Cívic El Passeig, va servir per anunciar l'inici d'una recollida de signatures a la Seu a favor de la proposta i la voluntat de portar el debat sobre la ILP al ple municipal.

La PAH justifica l'impuls d'aquesta ILP perquè "a Catalunya hi ha 50 desnonaments cada dia, a les ja més de 110.000 execucions hipotecàries iniciades des de 2008, cal sumar-hi la creixent problemàtica dels desnonaments per impagament de lloguer". Alhora, recorden que "més de 320.000 famílies pateixen pobresa energètica; és a dir, no poden mantenir les seves llars a temperatura adequada o bé ja han patit talls de subministrament".

Davant d’aquesta realitat "cada vegada més alarmant", la PAH, juntament amb l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC, han presentat una ILP que va ser admesa per la mesa del Parlament el 13 d’octubre passat.

La proposta introdueix mesures de "segona oportunitat" per a persones sobreendeutades, impedeix les execucions hipotècaries de famílies vulnerables, reivindica la garantia d'un lloguer social per les famílies en risc de desnonament, i obliga a la creació d'un parc públic de lloguer a partir dels pisos buits propietat d’entitats financeres. Finalment, també es vol impedir per llei els talls de subministraments bàsics que afectin a persones en situació de vulnerabilitat.

La presentació a la Seu també va comptar amb la presència de membres de la PAH del Pallars.

Mostrar formulari de contacte