Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Recollida de signatures per a la millora del centre de dia de la Seu

Recollida de signatures per a la millora del centre de dia de la Seu

La iniciativa la impulsa un malalt de càncer, Daniel Hernández, que qualifica les instal.lacions “d’insuficients” El gerent del Sant Hospital, Jordi Riba, assenyala que tot i que l’àrea és ben valorada pels usuaris es planifica “redimensionar-la”
Hospital de la Seu d'Urgell
01/06/2010 09:40

Un veí de la Seu malalt de càncer, Daniel Hernández, ha iniciat una recollida de signatures en què sol.licita un centre de dia "digne" al Sant Hospital de la Seu d’Urgell. Hernández considera que l’espai on es duen a terme les sessions de quimioteràpia, alguns tractaments especials de reumatologia i les transfusions, és “insuficient”.

Segons explica Hernández, el servei està ubicat a la segona planta del Sant Hospital, en una habitació on s’han habilitat sofàs reclinables i cadires per als acompanyants dels malalts. Tanmateix, manifesta que “la cambra és massa petita i, a més, només té una finestra que dóna al pati de llums on estan instal.lades les màquines dels quiròfans, que emeten molta calor a l’estiu fet que fa que no pugui airejar-se l’espai”.

“Els malalts de càncer de la Seu es mereixen un lloc més còmode, més alegre i més digne”, indica Hernández, que sol.licita la rehabilitació de la zona, tal i com s’ha fet amb d’altres espais del centre mèdic.

De moment, 72 persones s’han afegit a la web de petició de canvis al centre de dia, tot i que també s’està recollint signatures en paper. La iniciativa s’ha donat a conèixer a través del facebook i d’un blog personal.

La petició de millores ja s’havia fet arribar a la direcció del Sant Hospital. En aquest sentit, el gerent del centre mèdic urgellenc, Jordi Riba, assenyala que arran de la carta es va transmetre a Hernández la voluntat de planificar novament l’àrea “i redimensionar-la al servei que ofereix actualment, en què s’hi duen a terme més de 3.000 sessions de quimioteràpia a l’any”. Des del Sant Hospital es destaca que “precisament el servei de tractament als malalts de càncer és molt ben valorat pels usuaris que el qualifiquen de 'molt útil' a l’hora d’evitar desplaçaments a Lleida o Barcelona”.

Riba, que assegura que no s'ha rebut cap queixa més en relació amb les instal.lacions, ressalta que la nova planificació i redisseny de l’àrea s’haurà de fer amb criteris especialitzats. “No és simple i s’haurà de fer bé”, remarca. Alhora, assevera: “Les condicions del centre de dia són adients, tot i que sempre es pot, i s’ha, d'aspirar a millorar el servei".

Mostrar formulari de contacte