Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Recollida de signatures per demanar a TV3 una rectificació sobre el documental 'Contraban'

Recollida de signatures per demanar a TV3 una rectificació sobre el documental 'Contraban'

La iniciativa, a través de la plataforma Change.org, vol fer arribar el rebuig dels ciutadans de la Seu a les "insídies" abocades en el reportatge Una carta reivindica que el contraban és "insignificant i residual" en el teixit productiu de la capital urgellenca
03/06/2015 14:20

L'emissió aquest dimarts a TV3 del documental 'Contraban' ha generat una petició ciutadana a la plataforma Change.org per sol.licitar una rectificació pública sobre les "insídies" abocades en el reportatge, inclòs en el programa 'Sense Ficció'. La iniciativa ja ha superat les 300 signatures.

Arran de les afirmacions reflectides al llarg del programa, una carta reclama a la cadena pública catalana que publiqui "les dades reals de decomissos i el nombre de ciutadans empadronats a la Seu que han estat detinguts els últims mesos per delictes de contraban". La demanda vol "que tot Catalunya pugui comprovar que aquesta activitat il·legal és insignificant i residual en el teixit productiu de la capital urgellenca". En aquest sentit, l'escrit rebutja de forma especial la dada que se sostè en el documental sobre el fet que "els garatges amb box de la Seu estan destinats a amagar tabac".

El reportatge 'Contraban' està centrat en el tràfic de tabac i, concretament, en el que afecta la frontera amb Andorra. Segons explicaven els seus autors, el documental parteix de la base que "de contraban de tabac entre Andorra i Espanya se n'ha fet tota la vida", però que "avui les regles del joc entre contrabandistes i forces de seguretat són unes altres" ja que "la tecnologia permet veure coses que abans era impossible i aconseguir proves inculpatòries que detallen la freqüència del delicte o la identitat dels implicats".

Mostrar formulari de contacte