Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Recollida de signatures per demanar voreres més accessibles a la Seu

Recollida de signatures per demanar voreres més accessibles a la Seu

Els impulsors volen que es canviï el desnivell dels passos per a persones amb discapacitat i la seva ubicació L'Ajuntament destaca l'esforç fet per adequar-les però veu inviable canviar tots els punts en els quals ja s'ha adaptat els passos de vianants
Voreres - Proposta de canvi
03/02/2015 16:35

Un grup de veïns de la Seu d'Urgell està duent a terme una recollida de signatures per demanar més accessibilitat en les voreres del nucli urbà. El col·lectiu demana principalment que es canvïi els actuals passos per a cadires de rodes o d'altres vehicles adaptats, ja que consideren que els actuals són insuficients.

Jordi Gomà, impulsor de la campanya, ha justificat la petició tot assegurant que les persones discapacitades i els seus acompanyants es troben amb problemes en diversos punts de la ciutat, ja sigui perquè els passos adaptats tenen massa desnivell o bé perquè no hi ha prou visibilitat per als cotxes que creuen.

Així, Gomà proposa que s'adopti a la Seu el mateix model que s'aplica a Barcelona, amb passos de vianants més amplis i preferentment ubicats just a la cantonada, en comptes d'uns metres més enrere. També volen que el desnivell sigui d'un màxim del 12 per cent. Això comportaria també la supressió d'arbres i d'elements de mobiliari urbà als punts on s'hagi d'actuar.

Pla de Mobilitat

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, ha atès la petició de Jordi Gomà, tot i que ara per ara la veu inviable si l'objectiu és modificar tot el nucli urbà. Fierro recorda que els darrers anys ja s'ha invertit més de 100.000 euros en l'adaptació de voreres per a persones amb discapacitat i que s'hi seguirà treballant en el marc del Pla de Mobilitat, tanmateix, considera difícil i costós tornar a canviar aquells punts on ja s'ha intervingut.

Jesús Fierro també ha expressat dubtes sobre la viabilitat d'aplicar a la Seu un model de passos de vianants d'una gran ciutat com és Barcelona, on el trànsit es regula mitjançant semàfors. Pel que fa al cost, assegura que aquest canvi no seria assequible. D'altra banda, fa menys d'un any que es va fer el repintat de tots els passos de vianants.

Els impulsors de la petició tenen previst presentar-la com una de les propostes per al procés participatiu que, per primera vegada, durà a terme l'Ajuntament per decidir el destí d'una partida de 100.000 euros del pressupost municipal.

Mostrar formulari de contacte