Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Consells de seguretat de la Generalitat per assistir a la concentració de la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona

Consells de seguretat de la Generalitat per assistir a la concentració de la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona

Es demana arribar en transport públic, amb força antelació i respectar les indicacions dels serveis de seguretat per evitar saturacions
Consells de seguretat per assistir a la concentració de la Diada Nacional de Catalunya
10/09/2018 11:15

En relació amb la concentració que tindrà lloc aquest dimarts a la tarda al centre de Barcelona amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, la Generalitat de Catalunya demana a la ciutadania que programi una arribada amb transport públic i amb força temps al lloc de concentració, de forma que la incorporació dels ciutadans assistents sigui esglaonada i s'eviti així, en la mesura del possible, aglomeracions en estacions de Metro, Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies.

La concentració tindrà lloc a les 16.00 hores i ocuparà tot l’eix de l’avinguda Diagonal, des de la plaça de les Glòries fins al Palau Reial.

Es recomana als assistents agafar el transport públic subterrani, tenint en compte que el transport en superfície patirà restriccions importants. Igualment, per a les persones que es desplacin des de fora de Barcelona en vehicle privat, cal arribar amb força antelació i aparcar lluny del centre de Barcelona on tindrà lloc la concentració, per estalviar-se embussos a l’hora de sortir. L’arribada a la manifestació ha de ser esglaonada per evitar situacions de saturació, tenint en compte que és un acte massiu.

Els Mossos d’Esquadra treballaran per a garantir la seguretat i l’ordre públic durant els diferents actes que se celebraran amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. D'altra banda, durant aquest dimarts al matí, de forma preventiva, Protecció Civil de la Generalitat posarà en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT.

Dispositiu policial i consells de seguretat

La jornada comptarà amb un dispositiu policial per permetre que tots els esdeveniments transcorrin amb normalitat. Com és habitual els Mossos treballaran de manera coordinada amb els diferents cossos d’emergències i amb la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Consells de seguretat de Mossos d’Esquadra i de Protecció Civil de la Generalitat:

•             Mantenir la calma en tot moment, desplaçar-se de manera ordenada i respectuosa i seguir les indicacions del personal de seguretat.

•             No difondre falsos rumors a les xarxes socials ni crear cap situació de risc.

•             Es recomana tenir molta cura de les pertinences i ser curosos per no deixar oblidades o desateses bosses o motxilles per evitar situacions de confusió no volgudes.

•             Si cal evacuar la zona de la concentració, caldrà fer-ho amb calma, sense corredisses i seguint les indicacions dels cossos de seguretat i emergència presents.

•             Cal portar roba còmoda, calçat que protegeixi bé els peus i gorra pel sol.

•             Caldrà estar ben hidratats i portar aigua en ampolles de plàstic.

•             Si es va a la manifestació acompanyat, cal acordar un punt de trobada fora de la zona de manifestació per tornar-se a trobar més tard.

•             Si es va amb nens/es, cal portar-los a coll o de la mà i identificats amb una polsera o targeta visible amb les dades personals i de contacte de familiars.

•             Cal tenir especial atenció amb la gent gran i les persones amb discapacitat i que portin també una identificació amb les dades de contacte.

•             Portar sempre la documentació a sobre.

•             No obstaculitzar ni us aturar-se a les vies de pas.

•             No pujar a baranes, reixes, papereres o qualsevol tipus de mobiliari urbà.

•             Consultar la informació oficial de l'esdeveniment.

Recomanacions específiques per a l’ús de la telefonia mòbil per evitar el col·lapse de la xarxa:

El Govern fa també una crida a l’ús racional de la telefonia mòbil durant la concentració de la tarda de la Diada per intentar evitar el col·lapse de la xarxa i garantir el servei en cas d’emergència.

Les operadores de telefonia habilitaran les mesures habituals per augmentar la capacitat de la xarxa en casos de grans concentracions, però atès que tota gran manifestació de persones amb dispositius mòbils pot provocar la saturació de la xarxa malgrat aquestes mesures addicionals, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública recomana:

•          Quedar d’acord amb el lloc de trobada abans de l’esdeveniment, atès que, possiblement, un cop allà costarà contactar-hi. Si durant l’esdeveniment cal comunicar-se, s'haurà d'intentar evitar les trucades de veu i fer-ho mitjançant missatges de text.

•          Reduir l’ús d’imatges o materials audiovisuals que s'envien a través de la xarxa mòbil. És aconsellable esperar a arribar a casa o a un lloc amb WiFi per publicar a la xarxa les fotos i comentaris de l’esdeveniment.

•          Les xarxes WiFi disponibles al llarg del recorregut poden ser insegures, cal tenir cautela amb les connexions que s'estableixin.

•          Les aplicacions dels telèfons intel·ligents solen mantenir una connexió 3G o 4G residual mentre no s'estan utilitzant. És convenient finalitzar totes aquelles aplicacions que no es fan servir.

•          En cas que calgui avisar els cossos d’emergència, la telefonia fixa garantirà una millor comunicació amb el telèfon d’emergències 112 si hi ha saturació de la telefonia mòbil. Demanar a algun comerç o veí del carrer que avisi el 112 des d’una línia fixa pot ser de gran ajuda.

•          Si s'ha de fer una trucada urgent i hi ha congestió, anirà bé allunyar-se uns metres de la concentració i provar-ho. Si no s'aconsegueix, caldrà esperar entre 10 i 15 segons abans de tornar a provar de fer la trucada.

•          Si es vol saber què diuen els mitjans de comunicació sobre l’esdeveniment, la recomanació és seguir la informació a través d’un aparell de ràdio.

Afectacions a la mobilitat i alternatives en transport públic:

FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçarà el dia 11 de setembre el seu servei a les Línies Metropolitanes. La línia Barcelona-Vallès oferirà un servei especial a partir de les 11 h incrementant l’oferta de trens. Hi circularan un total de 942 trens, el que representa 453 trens més dels que circulen en un dia festiu habitual. A més, els trens de la línia L6-Sarrià passaran a fer servei d’S5-Sant Cugat entre les 15 h i les 23 h, ampliant així l’oferta de trens al Vallès.

A la línia Llobregat-Anoia se circularà en horari de dia feiner i circularan un total de 390 trens, 170 més dels que circulen en un dia festiu habitual. Així mateix, es reforçarà el servei dels trens que circularan entre Barcelona i Manresa, i entre Barcelona i Igualada, doblant la seva capacitat, amb trens de sis cotxes.

Metro

TMB ha preparat un dispositiu especial que inclou reforços de trens a tota la xarxa de metro i el desplegament de personal i seguretat per ordenar la mobilitat, tant a l’inici com al final de la manifestació. Entre les 14.30 i les 21.30 hores, el metro oferirà la mateixa capacitat d’un dia feiner. També es reforçaran les línies 9 i 10 Nord i Sud.

En previsió d’una concentració de persones elevada a l’exterior que en dificulti la sortida, a partir de les 16.00 hores és recomanable evitar les estacions següents:

Palau Reial (L3)

Maria Cristina (L3)

Diagonal (L3 i L5)

Verdaguer (L4 i L5)

Monumental (L2)

TMB recomana les estacions alternatives següents:

Zona Universitària (L3/L9S) o Les Corts (L3): pots baixar en aquestes estacions i apropar-te a la mobilització caminant en comptes de baixar a Palau Reial (L3) o Maria Cristina (L3).

Girona (L4) o Passeig de Gràcia (L2/L3/L4): pots baixar en aquestes estacions i apropar-te a la mobilització caminant en comptes de baixar a Diagonal (L3/L5) o Verdaguer (L4/L5).

BUS

Dimarts, 11 de setembre, les alteracions de recorregut seran severes en 35 línies d’autobusos que circulen o travessen l’àmbit central de la ciutat, incloses les del Barcelona Bus Turístic. Entre les 6.00 i les 14.00 hores, aproximadament, es desviaran les línies D50, H16, 19, 39, 47, 55 i 62. Entre les 15.00 i les 21.00 hores, aproximadament, es produiran desviaments i limitacions de recorregut a les línies regulars següents: D40, D50, H6, H8, H10, H12, V3, V5, V7, V9, V11, V13, V15, V17, V21, 6, 7, 19, 22, 24, 27, 33, 34, 39, 45, 47, 55, 59, 62, 63, 67, 68, 78, 92, 113 i Bus Turístic (Ruta Vermella i Blava).

També es preveuen afectacions a les línies interurbanes que entren per Zona Universitària, que podrien acabar el recorregut abans d’arribar a Palau Reial.

TRAM

Al Trambaix es reforçarà el servei i es posaran en circulació tramvies dobles entre les 11.00 i les 22.30 hores, excepte durant la celebració de la manifestació. Quan l’afluència de persones a la zona afectada ho aconselli, el recorregut de les línies acabarà a la parada d’Ernest Lluch, i el servei total es reprendrà un cop finalitzada la manifestació. La línia T4 del Trambesòs disposarà d’unitats dobles entre les 10.00 i les 22.00 hores

RENFE

Renfe també oferirà un dispositiu especial per la manifestació de la Diada, amb un increment de trens entre les 14.00 i les 22.00 hores. Pel que fa al servei de trens regionals que connecten amb Girona, Lleida i Tarragona, el servei circularà en l’horari d’un dia festiu.

Mostrar formulari de contacte