Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Recomanacions per a les sortides dels nens i nenes fins als 14 anys a partir de diumenge

Recomanacions per a les sortides dels nens i nenes fins als 14 anys a partir de diumenge

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aposta per regular els passejos per franges horàries, amb l'objectiu de minimitzar el risc de contagi de coronavirus. Els infants menors de 6 anys haurien de sortir de les 11 a les 14 hores, i la resta de les 16 a les 18 hores. La mascareta s'aconsella als infants de més de 3 anys
Nen durant el confinament (Foto d'arxiu/ACN)
24/04/2020 16:40

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha recomanat que les sortides dels nens i nens a partir a partir del pròxim diumenge 26 d'abril es facin seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, el consistori urgellenc considera que cal regular els passejos per franges horàries i evitar les aglomeracions en les mateixes hores, "per disminuir el risc de contagi i propagació del coronavirus". La franja de sortida establerta per als menors de 6 anys serà de les 11 a les 14 hores, mentre que per als de 6 a 14 anys, serà de les 16 a les 18 hores.

Les recomanacions també inclouen que els infants surtin al carrer un màxim d'una hora i que vagin a llocs amb poca gent, defugint botigues, supermercats o bancs. Així mateix, els adults hauran d'acompanyar els nens i nenes i hauran de garantir sempre la distància de seguretat amb la resta de la població (2 metres de distància). Altres mesures recomanades seran no anar a parcs infantils ni emprar el mobiliari urbà.

Pel que fa a la mascareta, caldrà que la portin els infants de més de 3 anys. Les farmàcies de la Seu d'Urgell en distribueixen de casolanes de forma gratuïta a les farmàcies, dissenyades especialment per als més menuts. Tot i que la primera remesa s'ha esgotat, dimarts n'hi haurà novament de disponibles. Cal afegir que els menors que tinguin febre o símptomes compatibles amb la COVID-19 no podran sortir al carrer.

Decret de l'Estat espanyol

El Govern espanyol ha decretat que els nens i nenes fins a 14 anys podran sortir al carrer a partir d’aquest proper diumenge 26 d’abril, entre les 9 i les 21 hores, una vegada al dia, durant una hora i sense allunyar-se més d'un quilòmetre de casa. Els infants sempre han d’anar acompanyats en tot moment per un adult que se'n faci responsable, i amb un màxim de 3 menors per adult.

Les sortides s’hauran de fer sempre respectant en tot moment el distanciament social, és a dir, la distància de seguretat de 2 metres. A més, podran sortir amb joguines pròpies, com pilotes i patinets, però no fer servir parcs infantils públics ni elements o mobiliari de zones infantils comunitàries.

Minimitzar el risc de contagi

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell manifesta que "és important aplicar el sentit comú, ja que cal trobar l’equilibri entre la necessitat que els nens surtin de casa pel seu benestar físic i emocional, i la necessitat de minimitzar el risc de contagi de la COVID-19". Per això, des del consistori s’apel·la "a la responsabilitat individual de cadascú per tal de ser el màxim de curosos possibles amb aquestes recomanacions".

En un comunicat s'especifica que "fins ara, la gran majoria de veïns i veïnes de la Seu d’Urgell ha respectat de manera molt responsable el confinament a casa i l’ús de mascaretes en els moments imprescindibles de sortir al carrer; per tant, estem segurs que davant la necessitat que els nens i nenes surtin al carrer, la gent de la Seu i Castellciutat ho farà també d’una manera cívica i responsable".  També s'agraeix d'avançada la col·laboració ciutadana.

Mostrar formulari de contacte