Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reconeixement a Anna González a la gala Bici del Año

Reconeixement a Anna González a la gala Bici del Año

El món del ciclisme ha premiat la campanya per un canvi del Codi Penal en atropellaments per negligència. El lliurament del guardó es va fer la setmana passada a Madrid

Lliurament del premi Bici del Año a Anna González
Lliurament del premi Bici del Año a Anna González
03/05/2017 12:42

La urgellenca Anna González ha rebut el premi Bici del Año als Valors del Ciclisme, que concedeix el grup Motorpress Ibérica, en reconeixement a la seva campanya 'Por una ley justa'. González va recollir el premi dimarts passat dia 25 en una gala celebrada a Madrid.

En l'acte, el món del ciclisme va expressar el seu suport i reconeixement a la campanya que Anna González ha estat duent a terme al llarg de més de dotze mesos per tal de reclamar al Govern espanyol un canvi en el Codi Penal perquè es jutgi els casos d'atropellament per negligència. L'objectiu és evitar casos com el del seu marit, Óscar Bautista, que va morir atropellat per un camió que va envair el voral i tot seguit va fugir tot ometent el deure de socors. La petició va recollir unes 200.000 signatures i també mostres de suport d'un gran nombre de ciclistes d'elit, clubs, associacions, federacions i institucions. En aquest sentit, l'Ajuntament de la Seu va ser el primer ens que va aprovar una moció de suport a la proposta.

En el seu discurs d'agraïment pel premi, Anna González va apel·lar novament a l'actuació dels polítics per tal que el Congrés aprovi canvis en la llei que donin més protecció legal als ciclistes i tots els ocupants de la carretera en general. González creu que encara "hi ha camí per recórrer" perquè, amb la llei actual, "des de l'1 de juliol de 2015 no es considera com a delicte tret de casos gravíssims", i també denuncia que "les asseguradores han creat una llei al seu servei que deixa les víctimes sense mitjans per defensar els seus drets".

Per tot plegat, la urgellenca ha animat el col·lectiu ciclista a mobilitzar-se novament en cas que no hi hagi avenços a mitjà termini. González va donar per finalitzada la campanya amb el lliurament de les signatures al Congrés espanyol.

Mostrar formulari de contacte