Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reconeixement a l'Escola Pau Claris per la seva implicació al projecte 'Científiks en joc'

Reconeixement a l'Escola Pau Claris per la seva implicació al projecte 'Científiks en joc'

Alumnes del centre urgellenc han rebut una meció especial als millors trencaclosques. La iniciativa impulsa la creació de videojocs educatius centrats en la ciència i la tecnologia

Reconeixement a l'Escola Pau Claris per part del projecte 'Científiks en joc'
Reconeixement a l'Escola Pau Claris per part del projecte 'Científiks en joc'
30/05/2025 17:43

L'Escola Pau Claris de la Seu d'Urgell ha estat reconeguda amb una menció especial als millors trencaclosques en el marc del projecte Científiks en Joc, una iniciativa que impulsa la creació de videojocs educatius centrats en la ciència i la tecnologia i que compta amb la participació de centres escolars d’arreu del país.

El guardó ha estat atorgat al grup d’alumnes amb altes capacitats de l’escola, que ha desenvolupat el disseny d'un videojoc innovador basat en la investigació d’una científica, la Idoia Codina, dedicada a la lluita contra el malbaratament alimentari. L'alumnat ha creat una proposta original que combina narrativa, aprenentatge i enginy, tot plantejant una sèrie de trencaclosques vinculats a la sostenibilitat i a l’aprofitament dels aliments.

Els trencaclosques premiats s'han valorat per la seva coherència amb la temàtica científica, la complexitat adaptada al nivell de l'alumnat i l’enginy en la resolució dels reptes. Aquesta menció posa en relleu el potencial creatiu i cognitiu dels infants quan se'ls ofereix un entorn que estimula la curiositat, el pensament crític i el treball en equip.

Des de l'Escola Pau Claris valoren que "el projecte ha estat un exemple d’educació transversal, en què es combinen competències digitals, coneixement científic, expressió escrita i capacitats de resolució de problemes". L’equip docent ha volgut destacar "l'esforç, la implicació i la passió" dels infants en tot el procés de creació.

El guardó s'ha recollit aquest dijous a l'auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona, on l'alumnat va poder gaudir d'una gala final amb l'acompanyament de científics de renom com Sònia Fernàdez Vidal, doctora en física quàntica i autora dels famosos llibres La porta dels tres panys, traduïts a més de 14 idiomes. Des del centre urgellenc celebren aquest reconeixement com "un estímul per continuar apostant per metodologies innovadores i inclusives, que posin en valor el talent i les capacitats de tot l'alumnat".

Mostrar formulari de contacte