Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reconeixement al voluntariat del projecte d'Acompanyament Educatiu de la Seu d'Urgell

Reconeixement al voluntariat del projecte d'Acompanyament Educatiu de la Seu d'Urgell

L'Ajuntament els agraeix la col·laboració per reforçar l'ensenyament a la ciutat. Aquest curs el pla ha beneficiat 53 alumnes mitjançant l'ajut de 19 persones durant una hora i quart a la setmana

Reconeixement al voluntariat del projecte d'Acompanyament Educatiu de la Seu, a la sala d'actes de l'Ajuntament
Reconeixement al voluntariat del projecte d'Acompanyament Educatiu de la Seu, a la sala d'actes de l'Ajuntament
04/06/2024 19:55

La sala d’actes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha acollit aquest dimarts l’acte de reconeixement a les 19 persones que han fet de voluntàries durant aquest curs 2023-2024 en el projecte d'Acompanyament Educatiu, per donar suport a alumnes que necessiten un reforç per poder millorar la seva formació i el seguiment de les assignatures.

Els participants, majoritàriament dones, han rebut un diploma acreditatiu i una planta decorativa de mans de l’alcalde urgellenc, Joan Barrera; la regidora d’Educació, Christina Moreno; la presidenta de La Seu Solidària, Marta Edo, i la representant de Càritas d’Urgell, Neus Puigsubirà. Tots quatre s'han adreçat a les persones voluntàries per agrair-los la seva implicació. 

Del projecte d’acompanyament educatiu d’aquest curs que ara finalitza se n'han beneficiat una cinquantena d’alumnes, amb presència d'estudiants de tots els centres educatius de primària i secundària del municipi. El voluntariat ha consistit en un reforç formatiu d'una hora i quart a la setmana.

Christina Moreno ha manifestat que “acompanyar és precisament això, situar-se a la vora, no al davant", i fer-ho "no com a guia, sinó com aquella persona que entén que el camí de la vida es transita amb els propis peus". Per la regidora, "l’acompanyant ha de saber escoltar, ha d’adaptar-se amb els coneixements que té i actuar de vehicle entre allò que l’alumne ja sap i el que té per aprendre".

El projecte és fruit de la col·laboració i del treball en xarxa entre Càritas d’Urgell, La Seu Solidària, els Serveis Educatius Alt Urgell-Cerdanya i la Regidoria d'Educació de l’Ajuntament urgellenc, i forma part del Pla Educatiu d’Entorn de la ciutat.

 

Mostrar formulari de contacte