Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reconeixement de l'RFEDI a Miquel Comes Arderiu per la seva divulgació de l'esquí nòrdic

Reconeixement de l'RFEDI a Miquel Comes Arderiu per la seva divulgació de l'esquí nòrdic

El fondista va entrenar la selecció estatal entre 1984 i 1992, època en què va dirigir els urgellencs Jordi Ribó i Josep Giró. L'ens federatiu elogia la dedicació del tècnic català als esports de neu

13/10/2020 11:50

La Federació Espanyola d'Esports d'Hivern (RFEDI) ha concedit la Medalla al Mèrit Esportiu 2020 a Miquel Comes Arderiu, en reconeixement a la seva trajectòria en favor de l'esquí nòrdic. Comes va ser entre 1984 i 1992 l'entrenador de l'equip estatal de fons. Una etapa en la qual va estar al capdavant de fondistes com Jordi Ribó (olímpic els anys 88, 92, 94 i 98) i el també urgellenc Josep Giró (1955-2019), que va disputar els Jocs de 1980, 1984 i 1988.

A banda de l'aspecte competitiu, des de l'ens federatiu han destacat que el tècnic català, nascut a Sabadell, ha estat sempre un "apassionat de l'esquí de fons", esport en el qual va guanyar la seva primera cursa l'any 1972. A més de Ribó i Giró, també va entrenar d'altres atletes de referència de la dècada de 1980 com ara Carlos Vicente i JJ Gutiérrez. Prèviament, ell mateix també havia format part de la selecció estatal com a esportista. Amb aquesta distinció també se li ha volgut reconèixer "la seva extensa trajectòria en tasques educatives, en la disciplina de l'esquí nòrdic" i "la seva dedicació personal i professional incansable per la difusió dels esports de neu". Des de la Mancomunitat d'Estacions d'Esquí Nòrdic de Catalunya (Tot Nòrdic) han felicitat públicament Miquel Comes per aquest reconeixement.

El lliurament s'ha anunciat en el marc de l'assemblea general de l'RFEDI, que enguany, excepcionalment, s'ha fet en format virtual a causa de les mesures de prevenció del coronavirus. En aquesta ocasió s'ha concedit set distincions. Entre els guardonats també hi ha l'aranès David Rodríguez Alonso, per la seva trajectòria de divulgació dels esports de neu, i especialment de l'esquí alpí, entre els infants.

Els altres premiats són l'estació de Panticosa, el periodista Alfonso Ojea, l'entrenador i monitor Fernando Sánchez Isasi, el preparador físic Carlos Francisco Díez Rodríguez i l'antic cap de pistes de Sierra Nevada, Jesús Barral 'Canito'.

  • Miquel Comes Arderiu (RDEDI / arxiu)
    Miquel Comes Arderiu (RDEDI / arxiu)
  • David Rodríguez Alonso (RFEDI / arxiu)
    David Rodríguez Alonso (RFEDI / arxiu)

Mostrar formulari de contacte