Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Rècord de treballs presentats als Premis Homilies d'Organyà, amb 159 originals

Rècord de treballs presentats als Premis Homilies d'Organyà, amb 159 originals

Enguany s'ha incentivat la promoció en els col·lectius específics de cada guardó i el Lletres de Dona ha estat el més reeixit, amb més de 50 obres. La Carrerada de Llibres i un espai poètic per a joves, entre les novetats de la Fira del Llibre del Pirineu
Presentació dels Premis Homilies 2017
13/07/2017 19:45

Els Premis Literaris Homilies d'Organyà han establert enguany un nou rècord de participació, amb la recepció d'un total de 159 originals entre les diferents modalitats de guardó. L'alcalde d'Organyà, Celestí Vilà; el tinent d'alcalde de Cultura, Antoni Fiol, i el tècnic de Cultura del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Isidre Domenjó, s'han mostrat satisfets d'aquesta dada en la presentació, aquest dijous, de la 21a Fira del Llibre del Pirineu, que tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de setembre.

Isidre Domenjó ha atribuït aquesta major participació a diversos factors, entre els quals ha destacat la promoció que s'ha fet dels premis entre els diferents col·lectius als quals s'adreça cadascun. Això ha fet, per exemple, que enguany el premi amb més participació sigui el Lletres de Dona, que ha rebut més de 50 textos. El premi principal, el Pirineu de narració literària, ha tingut una lleu davallada i s'hi han presentat unes 30 obres, però Domenjó ha subratllat que aquestes tenen enguany una major qualitat. També se situa al voltant de la trentena de treballs el premi Josep Grau i Colell de poesia. Finalment, el premi de Joves Autors i el Germans Espar i Tressens han atret cadascun una dotzena d'autors. En aquest últim, la xifra suposa un increment important ja que l'any passat només se n'hi van presentar cinc.

Pel que fa a la programació, que ja està definida, Antoni Fiol ha esmentat com a novetat de l'any la Carrerada de Llibres, una performance amb la qual tothom qui s'hi vulgui sumar podrà llegir al peu de la carretera C-14 un fragment del llibre que hagin triat. L'acció, que vol reivindicar el valor i el plaer de la lectura com a acte popular, es durà a terme dissabte 2 de setembre a les 12 del migdia. L'objectiu és "omplir de lectors" la vorera de la via que dóna al casc antic. Cada lector llegirà durant 20 minuts. Fiol ha remarcat que la proposta no comportarà cap tall de trànsit i que, per tant, els ocupants dels vehicles també ho podran veure mentre travessen la vila.

Una altra novetat és una sessió de poesia per a joves, titulada 'Slam poetry', amb la qual es vol apropar aquest gènere a les noves generacions, amb la implicació de joves d'Organyà i de l'Alt Urgell, l'entitat Pirineus Creatius i l'Oficina Jove. Es farà també dissabte dia 2, a les 7 de la tarda a la plaça Major. En aquest sentit, enguany hi ha una reordenació d'espais de la Fira. Els estands de llibres romandran als porxos del carrer del Mig. La presentació de llibres serà al carrer del Sol; els espais infantils, al carrer Granada; i l'espai gastronòmic, davant de la plaça Major.

L'abat de Montserrat llegirà l'Homilia Religiosa

Enguany l'Homilia Religiosa comptarà amb la presència destacada de l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, que llegirà el text a l'església de Santa Maria, mentre que l'Homilia Laica la llegirà l'escriptor Vicenç Llorca. Tot seguit es lliurarà els Premis Homilies. En el mateix acte ja es lliurarà als premiats un exemplar del llibre amb el recull de les obres guardonades enguany, que ja estarà preparat.

A la primera jornada, divendres, es farà la Nit dels Parlars Pirinencs, en la qual hi intervindran representants de les diferents parles de la part oriental dels Pirineus, com ara Josep Obiols (l'Alt Urgell), Josep Colom (el Pallars), Rosalia Pantebre (Andorra) i Manel Figuera i Salvador Vigo (Cerdanya). Al llarg dels tres dies se succeiran desenes de presentacions de llibres de temàtica pirinenca editats al llarg dels darrers dotze mesos, a càrrec dels autors mateixos.

Mostrar formulari de contacte