Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Recta final de campanya amb la Catedral, l'ocupació, el jovent i la transparència a l'agenda

Recta final de campanya amb la Catedral, l'ocupació, el jovent i la transparència a l'agenda

CiU sosté que han treballat des de fa mesos per bastir la candidatura de Patrimoni de la Humanitat Compromís fixa com a prioritat la creació de llocs de treball i la posada en marxa de plans d'ocupació ERC vol reobrir el Casal de Joves de l'Escorxador i que es creï el Bus de les Festes Majors La CUP vol posar llums i taquígrafs sobre la informació municipal; i SI qüestiona la ubicació de propaganda i els blocs electorals
Eleccions Municipals 2015 - Logo
21/05/2015 18:48

La campanya de les eleccions municipals de la Seu esgota les últimes hores. La jornada d'aquest dijous ha estat marcada pel Debat de RàdioSeu, en què els set alcaldables han contraposat per última vegada les seves propostes en un acte públic que s'ha celebrat a l'Arxiu Comarcal.

CiU ha defensat que a l’Ajuntament de la Seu “es treballa des de fa mesos” perquè la Catedral aspiri a ser Patrimoni de la Humanitat. El candidat a l’alcaldia, Albert Batalla, ha posat com a exponent d’aquestes gestions el fet que el temple s’integrarà en una candidatura conjunta amb Andorra i França, per donar més singularitat a la petició que cal presentar a la UNESCO.

Batalla ha assegurat que aquest anunci és “fruit de mesos de treball conjunt per definir la millor estratègia per augmentar les possibilitats”. El candidat a la reelecció ha recordat que “després de mantenir contactes amb gent molt propera a la Unesco, es va constatar que la Catedral tindria més opcions de ser Patrimoni de la Humanitat si formava part d'una candidatura conjunta”. Per això, des de fa mesos, diversos tècnics catalans, andorrans i francesos treballen de manera coordinada.

Albert Batalla ha explicat que “la Unesco està potenciant les candidatures transnacionals” i “que aquest pot ser un punt fort de la proposta que s'ha donat a conèixer”. Albert Batalla ha explicat que tot just s'està en un estadi inicial però que “hi ha una bona base amb l'acord polític assolit entre les tres parts i un document tècnic molt potent” que ja s'ha elaborat. Encara és aviat per parlar de terminis, i en aquest sentit, Batalla ha remarcat que el que cal és “fer els passos amb seguretat i no amb precipitació” perquè és “millor arribar a l'objectiu amb quatre anys que no voler córrer molt i quedar-nos a mig camí”.

Compromís x La Seu fixa com a prioritat de l'alcaldia l'ocupació i la creació de llocs de treball. El cap de llista, Òscar Ordeig vol posar en marxa “de manera immediata” deu Plans d'ocupació, destinats preferentment a la millora de la via pública.

Segons l’alcaldable, “la Seu és la ciutat del Pirineu on més ha crescut l'atur” durant la crisi. Concretament, xifra la quantitat actual d’aturats en prop de 800 persones, “una xifra molt elevada i mai vista”. Òscar Ordeig també assenyala que “la comarca, que era la tercera en renda per càpita després del la Val d'Aran i la Cerdanya, ara és l'última de tot el Pirineu” i creu que “alguna responsabilitat s’ha d’exigir a l’alcalde i al president del Consell Comarcal”. Compromís vol treballar en diversos fronts per fomentar l’ocupació. En turisme, reiteren la petició que s’impulsi la Catedral com a Patrimoni de la Humanitat, a banda de fomentar tots els esports de natura i els Parcs Naturals de la zona (Cadí-Moixeró, Alt Pirineu, i Aigüestortes.)

Alhora, Compromís x La Seu creu que cal facilitar “més sòl industrial a l'abast d’inversors andorrans, sabent aprofitar la nova situació internacional d’Andorra”. També apunten cap a “un projecte integral de dinamització del Centre Històric per afavorir el comerç i fer-ne taca d'oli cap a l'eixample”, juntament amb una “modernització dels mercats setmanals per a recuperar atractiu i visitants”.

ERC la Seu vol reobrir el Casal de Joves l’Escorxador, tancat des de fa tres anys. El número 3 d’Esquerra, Xavi Munt, preveu estudiar “quina n’és la millor forma de gestió i coordinació”, però subratlla que “actualment hi ha una mancança clara en serveis de lleure per a joves i adolescents”. De fet, ERC vol que “les polítiques de joventut esdevinguin un eix central d’Atenció a les Persones i es treballin transversalment a l’Ajuntament”.

Quan a habitatge, a banda de seguir amb els programes actuals, Xavi Munt proposa fomentar que joves i padrins comparteixin pisos i les respectives despeses, com una manera de fomentar la “convivència intergeneracional”. ERC s’ha compromès a cedir els antics Jutjats al Cau, perquè disposin d’un espai propi i alhora dinamitzar el Pati Palau. Finalment, Munt vol instar el Consell Comarcal a crear el Bus de les Festes Majors, per “garantir transport segur als joves en l’oci nocturn d’estiu”.

La CUP vol “llums i taquígrafs” sobre la informació municipal i els pressupostos, perquè s’expliquin “de manera oberta i comprensible”. La candidatura vol fer públiques les remuneracions dels regidors. Alhora, afirmen que “el funcionament dels organismes dependents de l’ajuntament no pot resultar opac al conjunt de la ciutadania”.

SI ha criticat la ubicació de propaganda electoral d’alguns partits ja que, assegura, vulneren la llei pel que fa, per exemple, a col•locar cartells en senyals de trànsit. Alhora, Solidaritat ha qüestionat la normativa i els blocs electorals perquè penalitzen partits amb poca o cap representació.

Mostrar formulari de contacte