Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Recullen prop de 600 signatures en contra dels contenidors del carrer Major

Recullen prop de 600 signatures en contra dels contenidors del carrer Major

Les firmes seran presentades aquest divendres a l'Ajuntament Els afectats se senten avalats i asseguren que existeix "una oposició general al projecte"
Simulació de la filera de contenidors al carrer Major, a la cantonada amb Jueus
13/08/2009 14:11

L'agrupació de comerços, hostalers i veïns afectats per la instal.lació dels nous contenidors soterrats del carrer Major han recollit gairebé 600 signatures contràries al projecte. Les firmes seran presentades aquest divendres a l'Ajuntament. Els promotors de la iniciativa esperen que així "s'estableixi un diàleg amb els responsables polítics i tècnics, amb el compromís d'arribar a una solució acceptable per a totes les parts afectades".

En un comunicat, els veïns han decidit no continuar amb la recollida de signatures "tenint en compte que ja s'ha demostrat de forma contundent l'oposició a la instal•lació d'aquests contenidors". Segons indiquen els afectats, "l'objectiu no era arribar a cap xifra, ni sumar firmes durant un llarg període de temps, sinó demostrar que existeix una oposició ferma al fet que s'adapti el centre històric a un model estàndard de serveis".

Els promotors reiteren que "són els serveis els que s'han d'adaptar a les peculiaritats dels nucli antic i no a l'inrevés, per tal d’evitar una greu alteració del patrimoni cultural i un impacte sobre els comerços de la zona". I també remarquen que "l'Ajuntament té l'obligació de realitzar els esforços tècnics necessaris per dotar de serveis a la població, sense imposar determinats elements que impliquin una alteració de l'entorn i que despertin una preocupació tan elevada a nivell comercial i sanitari".

Així mateix, els afectats pels contenidors també han volgut fer palesos els problemes tècnics que s'està tenint per a dur a terme la instal.lació "a causa de serveis soterrats com el gas, la telefonia i un bloc de formigó, que podria protegir cables d'alta tensió".

En el comunicat, l'agrupació afirma que "vuit mesos després de la presentació pública de la reforma del carrer Major, s'han presentat múltiples al•legacions, que no han estat respostes ni considerades per part de l'Ajuntament". Es tractaria "d'actuacions com ara la d'iniciar la instal•lació dels contenidors en una zona diferent a la contemplada, sense notificar-ho prèviament als afectats; o decisions improvisades i no valorades, com la de dividir la bateria de contenidors en dos blocs, propostes que solament generen confrontació".

"Creiem que l'Ajuntament no ha d'abusar de les competències delegades, actuant de forma impositora i negligent, eludint la concil.liació amb els agents afectats i ignorant els greuges que pot provocar amb les seves accions", lamenta el text del comunicat. El grup recorda que "el diàleg sobre els nous contenidors no impediria que es finalitzessin les obres del carrer Major, ja que podrien col.locar-se després".

Mostrar formulari de contacte