Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reforcen els treballs de l'equip de seguiment dels óssos a la Val d'Aran

Reforcen els treballs de l'equip de seguiment dels óssos a la Val d'Aran

10/12/2009 09:58

El Ministeri de Medi Ambient ha entregat aquest dimecres material de muntanya i un vehicle 4x4 per a l'equip de dues persones encarregades de fer el seguiment d'óssos a la Val d'Aran. Així mateix, també ha presentat al Consell General d'Aran un projecte de seguiment dels plantígrads, que tindrà una vigència de dos anys, tot i que l'objectiu és prorrogar-lo.

D'aquesta manera, el Ministeri vol reforçar l'activitat de control dels óssos a les muntanyes araneses. L'equip donarà suport tècnic, basat en l'elaboració d'itineraris i en el desenvolupament de mesures de seguiment i prevenció. Així mateix, oferiran atenció als pagesos, ajudant-los en activitats com el barratge del bestiar en els corrals ramaders.

Els agents, que col·laboren amb els guardes de Medi ambient del Consell General, fan actualment seguiments directes, per mitjà dels óssos marcats amb xip, i seguiments indirectes, seguint rastres i claus que puguin determinar el pas dels plantígrads a la zona.

La constitució d'aquest equip és fruit de la demanda del Consell General d'Aran per vigilar les muntanyes on resideixen els óssos. En col·laboració amb el Consell i la Generalitat, el ministeri de Medi ambient ha constituït dos grups específics, un a Pallars Sobirà i un altre a la Vall d'Aran.

D'altra banda, el Departament de Medi Ambient i Pagesia del Govern aranès no té constància, fins al moment, que cap ós hagi començat la hibernació a Aran, a diferència de la temporada passada, quan es van registrar dos exemplars. El nombre d'atacs als ramats aranesos ha disminuït sensiblement en els dos anys d'ençà de l'agrupació de les ovelles i cabres a Montoliu (Unha i Bagergue). Així mateix, el Govern aranès té previst situar nous barratges més alts per protegir els eixams dels atacs de l'ós.

Mostrar formulari de contacte