Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Regidors de la CUP i ERC renuncien a tenir espai d'aparcament davant de l'Ajuntament de la Seu

Regidors de la CUP i ERC renuncien a tenir espai d'aparcament davant de l'Ajuntament de la Seu

Electes d'ambdues formacions han expressat l'aposta per descartar privilegis vinculats al càrrec públic i per adaptar millor la ciutat als vianants

Entrada de l'OAC de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell
Entrada de l'OAC de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell
19/06/2019 18:40

Representants de la CUP i d'ERC a l'Ajuntament de la Seu han comunicat aquest dimecres que aquesta legislatura, en la seva estrena com a regidors, renunciaran al dret d'estacionar a davant de la casa consistorial quan hagin de ser a l'edifici.

Habitualment, els membres de la corporació municipal disposen d'un petit espai reservat per estacionar vehicles enfront de l'ajuntament, a l'inici del carrer de Sota Palau. Aquesta zona, amb capacitat per a uns cinc cotxes, és compartida amb els serveis de l'Ajuntament i la solen utilitzar els regidors que estan més habitualment a l'edifici i necessiten desplaçar-se des d'allà al llarg del dia.

Els electes de la CUP, Xènia Antona i Bernat Lavaquiol, han explicat que han formalitzat la renúncia, tot adduint que el codi ètic de la CUP indica que els seus regidors i regidores no acceptaran "tractes de favor de cap mena, ni privilegis ni obsequis pel sol fet de ser electes". A aquests motius hi afegeixen el fet que a 150 metres de l'Ajuntament hi ha un aparcament públic gratuït, el de Doctor Peiró.

Posteriorment, els nous regidors d'ERC Carlos Guàrdia i Núria Tomàs han assenyalat que ells també renuncien a aquest dret. De la seva part, la també regidora republicana Marian Lamolla hi ha afegit que hi està "totalment d'acord" pel fet que és partidària que no hi hagi "cap privilegi, i menys aquest". Lamolla ha aprofitat per indicar que el nou equip de govern es proposa que la Seu esdevingui "una slow city" i promoure que tots els veïns que puguin vagin a treballar a peu, per tal d'aconseguir "uns carrers tranquils, nets, sense soroll i per a les persones".

Mostrar formulari de contacte