Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Registrades 3.510 sol·licituds de vehicles andorrans per poder accedir a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona

Registrades 3.510 sol·licituds de vehicles andorrans per poder accedir a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona

Gràcies al conveni de coordinació amb l’Àrea Metropolitana, els residents poden fer des del març del 2020 aquesta gestió directament al Servei de Tràmits del Govern
Zona de baixes emissions de Barcelona
02/06/2020 18:53

El ministre de Presidència, Economia i Empresa d'Andorra, Jordi Gallardo, ha presentat aquest dimarts el balanç dels primers mesos de funcionament de la inscripció dels vehicles andorrans al registre per accedir a la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona. Gallardo ha destacat que el reglament metropolità obliga tots els vehicles estrangers a inscriure’s per poder circular-hi, fent un tràmit d’alta per comprovar el seu caràcter ambiental. Tot i això, ha apuntat que la situació provocada pel coronavirus SARS-CoV-2 a Espanya ha obligat a posposar la posada en marxa del règim sancionador fins passat un mes a comptar de la data de declaració de la fi de l’estat d’alarma.

Precisament, el ministre ha destacat que, gràcies al conveni de coordinació amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), els ciutadans andorrans poden fer des del març del 2020 aquesta gestió directament al Servei de Tràmits del Govern. “Aquest és un registre i un procediment específic per als vehicles andorrans amb un canal còmode”, ha subratllat. Les tarifes són de 5,80 euros per a la inscripció al registre general –vàlida per a dos anys– i de 2,40 euros per a cadascuna de les autoritzacions diàries en cas de ser vehicles que no compleixen les característiques ambientals. Amb tot, cal tenir present que els vehicles que no s’ajusten els requisits podran circular per la zona sense cap classe de restriccions tots els dissabtes i diumenges de l’any.

Així doncs, Jordi Gallardo ha exposat que entre el 2 de març i 31 de maig s’han presentat 3.510 sol·licituds, 3.320 de les quals es van rebre al març, 50 a l’abril i 140 al maig. Del total, ja s’han tractat 3.374 peticions i en manquen 136.

En aquest mateix sentit, el titular de Presidència, Economia i Empresa ha posat en relleu que, segons l’acompliment dels requisits ambientals, s’han comptat 3.263 vehicles amb matrícula andorrana que són considerats eficients, mentre que hi ha 231 vehicles que haurien de sol·licitar autoritzacions diàries i 16 que es poden acollir a la moratòria. Tal com ha assenyalat Gallardo, aquesta moratòria concerneix els vehicles de transport de mercaderies, autobusos i autocars que poden obtenir un permís de circulació fins a l’1 de gener del 2021 tot i no complir les condicions establertes.

La zona de baixes emissions inclou la capital catalana i també els municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià del Besòs i part  de Cornellà de Llobregat i Esplugues de Llobregat. Els vehicles sense autorització o sense el permís diari no hi podran circular de dilluns a divendres entre les 7 hores i les 20 hores. Tota la informació per a casos específics es pot consultar a  https://www.zbe.barcelona/.

Mostrar formulari de contacte