Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Remodelació de l'entorn de l'estació de la Pobla de Segur per promocionar el territori

Remodelació de l'entorn de l'estació de la Pobla de Segur per promocionar el territori

FGC i l'Ajuntament milloraran la imatge i els serveis d'un espai de 1.700 m2, que inclou un hangar. Actualment aquesta part del recinte ja no es fa servir per a l'explotació ferroviària

L'entorn de l'estació de tren de la Pobla de Segur (FGC)
L'entorn de l'estació de tren de la Pobla de Segur (FGC)
20/05/2020 14:40

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de la Pobla de Segur han signat un conveni de col·laboració per millorar l'entorn de l'estació d'FGC al municipi. FGC cedirà a l'ajuntament l'ús de prop de 1.700 m2 d'uns espais de l'entorn de l'estació que actualment ja no són necessaris per a l'explotació ferroviària. Es tracta d'una part de l'antic hangar de l'estació, de 69 m2, i dels terrenys adjacents, que representen al voltant dels 1.600 m2 restants.

La col·laboració pretén facilitar la promoció turística, cultural i econòmica del territori atès que l'espai es dedicarà a donar a conèixer els atractius de la zona als visitants que hi arriben. També es vol que esdevingui un punt neuràlgic de la mobilitat a la Pobla, tot fomentant l'ús del tren i posant en valor la seva importància en les comunicacions del Pallars Jussà i de l'Alt Pirineu. El president d'FGC, Ricard Font ha dit que volen "facilitar la generació d'oportunitats per a la gent que hi viu" i activar i promocionar els actius econòmics, esportius, culturals, ambientals, ecològics, de paisatge i de natura.

De la seva part, l'alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha manifestat que confia que amb la millora d'aquest espai i l'adequació d'aparcaments dissuasius la zona deixi de ser una àrea d'intercanvi de viatgers i es converteixi en un centre d'atractiu turístic que potenciï el turisme actiu i sostenible.

Espai divulgatiu i aparcament intermodal

Amb aquest nou entorn que es crearà al voltat de l'estació de tren, es vol reforçar l'objectiu d'integrar les estacions de Ferrocarrils als seus respectius entorns urbans, tot encabint-hi activitats que van més enllà del transport de viatgers. L'adequació de l'entorn de l'estació comportarà la urbanització de la zona compresa entre l'andana i l'Avinguda de l'Estació. A més a més, s'habilitarà un nou aparcament per a vehicles al costat de l'estació, una actuació que facilitarà l'intercanvi modal en els desplaçaments dels veïns de la Pobla i contribuirà a minimitzar la dependència del vehicle privat a la zona.

D'altra banda, l'Ajuntament promourà en aquest entorn la creació d'un nou espai divulgatiu i expositiu, anomenat 'El Moll de la Pobla', per posar en valor el patrimoni històric de la línia del ferrocarril de Lleida a la Pobla de Segur i la seva importància en el desenvolupament de les comarques pirinenques. Amb aquest objectiu, també es restauraran i col·locaran en un lloc accessible tres peces històriques, que actualment ja són a l'estació: dues grues i una aiguada (grua d'aigua).

Des d'FGC conclouen que comptar amb un espai com aquest a l'entorn de l'estació reforça la seva "voluntat de posar en valor el patrimoni ferroviari" mitjançant la restauració i la posterior exposició en llocs accessibles per a la ciutadania.

Mostrar formulari de contacte