Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Renovat el conveni per mantenir el servei de secretaria a l'Alt Urgell

Renovat el conveni per mantenir el servei de secretaria a l'Alt Urgell

L'acord entre el Consell Comarcal i la Diputació beneficia 11 dels 19 ajuntaments alturgellencs També facilita la contractació mancomunada d'enginyers, arquitectes o tècnics

Consell Comarcal de l'Alt Urgell
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
13/04/2012 18:00

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha aprovat aquest dijous un conveni amb la Diputació de Lleida en matèria de cooperació i assistència municipal per a l’any 2012. El conveni abasta la regulació de dos serveis: el de cooperació i el d'assistència als municipis.

L'acord permetrà dotar de secretari-interventor els municipis més petits. Així mateix, farà possible la contractació de professionals (enginyers, arquitectes o tècnics) per a la prestació de serveis a les corporacions locals.

La dotació econòmica serà de 153.164 euros i 175.925 euros, respectivament. Enguany s'ha incrementat la quantitat en 35.000 euros.

El conveni aprovat dóna continuïtat i alhora reforça uns serveis que el Consell Comarcal de l’Alt Urgell ofereix als ajuntaments de la comarca des de l’any 1990. A la pràctica, es tracta d’uns serveis mancomunats, gràcies als quals els ajuntaments petits poden fer front a necessitats municipals com, per exemple, el planejament, la gestió i disciplina urbanística i la prestació de serveis municipals, així com també les funcions pròpies de secretaria i intervenció.

Pel que fa al servei d’assistència tècnica (SAT), se'n beneficien 11 dels 19 ajuntaments de la comarca: Alàs i Cerc, Arsèguel, Bassella, Cabó, Cava, Estamariu, Fígols i Alinyà, Josa i Tuixén, Peramola, Les Valls d’Aguilar i La Vansa i Fórnols.

En relació amb els serveis oferts mitjançant els serveis tècnics, en poden gaudir els 19 ajuntaments de la comarca en els cas que no disposin ja d’aquesta possibilitat en el seu propi Ajuntament.

El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, afirma que “la mancomunació de serveis municipals no és una cosa nova per a consells comarcals com el nostre, que sempre ha treballat per l’optimització dels recursos humans i econòmics”.

Mostrar formulari de contacte