Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reobertura de les sales de lectura de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell

Reobertura de les sales de lectura de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell

El servei torna a activar-se dilluns vinent. Caldrà fer reserva prèvia i l'aforament estarà limitat per garantir les mesures sanitàries per prevenir contagis de la COVID-19

Biblioteca Sant Agustí
Biblioteca Sant Agustí
24/09/2020 14:15

Dilluns vinent, 28 de setembre, la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell obrirà les sales de lectura al públic en general. Els usuaris podran utilitzar-les tots els dilluns, dimecres i divendres, de tres de la tarda a vuit del vespre; i els dimarts, dijous i dissabtes, de nou del matí a dues del migdia.

L'aforament estarà limitat per garantir les mesures sanitàries vigents per prevenir contagis de la COVID-19. Per fer ús de les places de lectura i la consulta de documents caldrà fer una reserva prèvia a través d'un formulari disponible a la pàgina web de la Biblioteca Sant Agustí.

Les places estaran numerades i s’assignaran amb la confirmació imprescindible per part de la biblioteca. En un principi, no hi haurà límit de temps per fer ús dels espais de l'equipament.

Mesures de prevenció

Els lectors hauran de posar-se guants i peücs per entrar a les sales de lectura, a més d'aplicar-se gel hidroalcohòlic a les mans. Aquest material es facilitarà a l'entrada de la biblioteca. Els usuaris també hauran de portar posada la mascareta durant tota tota l'estada. Hi haurà un lot de desinfecció per si es vol netejar l'espai abans de seure-hi.

Sala infantil tancada

L'equipament cultural ja va reprendre durant el mes de juny el servei de préstec i de devolució de documents, així com el de consulta de documents exclosos de préstec, però fins ara no es podia accedir al recinte. Tanmateix, la sala infantil continuarà, de moment, tancada.

Les famílies poden continuar demanant lots de llibres per als infants a través del formulari habilitat al web de l'equipament cultural. D'altra banda, es reservaran tres places a la segona planta per a nois i noies de 10 a 12 anys per tal que hi puguin anar a estudiar o consultar documents.

Pel que fa a les activitats culturals habituals, la Biblioteca Sant Agustí continuarà organitzant-ne i es donaran a conèixer oportunament.

Retorn de documentació

El retorn de documents s'ha de continuar fent a la bústia exterior, ja que cal posar-los en quarantena després del seu ús. Els llibres o material que es manipulin dins de la biblioteca, caldrà deixar-los en un carro que hi haurà al costat de cada porta d'entrada de cada sala de lectura. El formulari de reserva de documents continuarà activat per a les persones que els vulguin recollir.

La direcció de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell puntualitza que l'equipament s'anirà adaptant a la situació sanitària del moment. El funcionament es regeix ara per ara pel Pla de represa del sector cultural i per les Recomanacions per a l'aplicació del Pla de represa del sector cultural en l'àmbit de les biblioteques, ambdós documents del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

.

Mostrar formulari de contacte