Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reobren 72 quilòmetres de camins en boscos de l'Alt Urgell afectats pel temporal Gloria

Reobren 72 quilòmetres de camins en boscos de l'Alt Urgell afectats pel temporal Gloria

S'ha retirat arbres caiguts al vessant nord del Cadí durant la tempesta d'aquest gener passat. Els vehicles d'extinció ja poden accedir a les pistes en cas d'incendi forestal

Tasques de retirada d'arbres caiguts pel temporal Gloria a la zona del Cadí, a l'Alt Urgell (Foto: DARP)
Tasques de retirada d'arbres caiguts pel temporal Gloria a la zona del Cadí, a l'Alt Urgell (Foto: DARP)
21/07/2020 13:30

El Departament d'Agricultura ha finalitzat les tasques d'obertura de camins i de retirada d'arbres caiguts al bosc en les zones més afectades pel temporal Glòria a la zona de la serra del Cadí, al vessant de l'Alt Urgell.

La superfície aproximada afectada és d'unes 50 hectàrees en boscos propietat de la Generalitat de Catalunya, situats als municipis d'Alàs i Cerc i La Vansa i Fórnols; concretament, a les forests d'Utilitat Pública anomenades Bentanachs, Casa en Coll, la Bella i Revaldó i Obaga.

L'objectiu principal ha estat poder obrir l'accés d'aquestes pistes forestals, imprescindibles en cas d'emergència davant d'incendis forestals. També s'ha facilitat l'accés a un punt d'aigua utilitzat pels cossos d'extinció d'incendis i situat a Pradell, al Parc Natural del Cadí-Moixeró, on no s'hi podia accedir des del mes de gener quan es va produir el temporal Glòria. En total, s'han obert 72 km de camins i es calcula que s'han retirat unes 3.000 tones de fusta. L'actuació ha suposat una inversió de 19.046 euros

Aquests treballs es van iniciar el mes d'abril i els han realitzat dues empreses de la comarca, especialitzades en treballs forestals. S'ha actuat obrint camins forestals a banda i banda, tot retirant els arbres caiguts dins el bosc.

Els objectius principals de les actuacions dins del bosc han estat, d'un costat, la retirada d'arbres caiguts i trencats per tal de reduir el combustible disponible en el bosc que en cas d'incendi forestal podrien derivar en grans incendis; i de l'altre costat, reduir el risc de plagues. Aquestes accions, a més a més, tenen com a objectius secundaris una millora de la qualitat de l'hàbitat i la reducció de la competència i, per tant, de l'estrès hídric dels arbres i així garantir-ne un desenvolupament adequat.

Mostrar formulari de contacte