Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es reparteixen gairebé 1.900 lots de tàpers a la Seu d'Urgell per utilitzar-los a l'hora de comprar productes frescos

Es reparteixen gairebé 1.900 lots de tàpers a la Seu d'Urgell per utilitzar-los a l'hora de comprar productes frescos

Un total de 25 comerços s'han adherit a la campanya de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet per fomentar els envasos reutilitzables. La iniciativa és pionera a Catalunya
Compra amb tàpers a la Seu d'Urgell (Foto: ACN)
13/06/2022 11:35

La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet ha repartit un total de 1.895 lots de tres carmanyoles per utilitzar a l'hora d'anar a comprar productes frescos a granel, com ara carn i peix, i evitar així els envasos i plàstics d'un sol ús. Un total de 25 comerços especialitzats i supermercats de la Seu d'Urgell s'han sumat a la campanya, que és pionera a Catalunya.

D'aquesta manera, es dona continuïtat a una iniciativa que es va dur a terme a finals de 2018, que consistia en substituir les bosses de plàstic als establiments per d'altres de compostables i distribuir-ne de malla per portar fruita. La nova acció s'ha dut a terme durant vuit jornades, a la plaça de Les Monges. Entre 200 i 250 persones s'hi han acostat cada dia al punt habilitat de repartiment.

La idea és continuar ajudant la gent a reduir el consum de plàstics d'un sol ús, segons ha comentat el gerent de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet, Jordi Vilaró, que ha posat com a exemple el canvi de tendència que s'ha produït en els darrers anys amb les bosses de nanses, amb un creixement de les reutilitzables. Així, l'objectiu és conscienciar la població sobre el plàstic, "que és un bon material sempre que sigui reutilitzable", ha assegurat Vilaró. Per tal de contribuir a estendre l'ús de les carmanyoles, des de la Mancomunitat han buscat la complicitat dels comerços que venen productes frescos a granel a la Seu d'Urgell.

Canvi normatiu

El repartiment dels lots de tàpers s'ha fet entre el 4 i l'11 de juny a un punt informatiu habilitat a la plaça de les Monges de la Seu d'Urgell, on s'ha promogut la compra amb aquest element com una pràctica "sostenible". Tot plegat coincideix, a més, amb un canvi normatiu que facilita als consumidors l'ús de la carmanyola a l'hora d'adquirir productes frescos. D'aquesta manera, s'evita l'ús del paper plastificat per embolicar la carn i el peix, que habitualment s'acompanya amb una o dues bosses de plàstic, i que són residus difícils de reciclar perquè tenen restes de menjar.

Mostrar formulari de contacte