Repartides les 3.000 racions de la Calderada de Sant Antoni
La distribució de l'escudella ha generat novament cues al capdamunt del passeig Joan Brudieu La tradició també ha inclòs la benedicció dels animals, els Tres Tombs i la Pujada al Pal
La Confraria de Sant Antoni Abat de La Seu d’Urgell ha celebrat aquest dimarts la festivitat del seu patró amb el repartiment de més de 3.000 racions de la tradicional escudella. L'activitat ha estat novament un èxit i la cua per degustar-la ha arribat a donar la volta a la plaça Catalunya.
L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, han presidit, juntament amb els membres de la confraria, els diversos actes de celebració que es porten a terme en aquesta festa dels pagesos, carnissers i cansaladers en plena ‘Setmana dels Barbuts’.
Novament, un gran nombre d'urgellencs s'han donat cita al passeig Joan Brudieu, on s’elabora el plat típic, per poder tastar-lo, en alguns casos amb els plats que venien els organitzadors. El confrare Josep Vilarrubla no ha faltat una vegada més en la direcció de l'elaboració. Vilarrubla ha destacat que aquesta és la diada de Sant Antoni menys freda que recorda.
Prèviament, s'ha celebrat la missa solemne a la catedral, el repartiment del panet i la benedicció dels animals, que s'ha fet davant la sala de Sant Domènec. El rector de Sant Ot, mossèn Xavier Parés, ha assenyalat com a novetat la presència del nou gos ensinistrat per a detectar bitllets de la duana de la Farga de Moles.
Els 'Tres Tombs' pel Passeig han estat encapçalats pels banderers Ramon Aril Rogé, Gerard Travé Albiñà i Jordi Picart Planes. Al cap del passeig s'ha fet la popular ‘Pujada al Pal’, si bé enguany la participació de joves ha estat escassa a causa dels horaris lectius.