Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Represa de les obres al túnel dels Dos Valires

Represa de les obres al túnel dels Dos Valires

El Govern andorrà garanteix "les màximes garanties de seguretat" La zona del sinistre restarà tancada fins que s'hagi rebut l'informe judicial
Túnel dels Dos Valires
18/01/2010 14:47

Tal i com havia autoritzat el Govern d’Andorra la setmana passada, aquest dilluns s’han reprès les obres al túnel dels Dos Valires, dos mesos després de l’accident on van perdre la vida cinc treballadors portuguesos. Una auditoria tècnica garanteix que l’accident no va afectar la resta de la infraestructura viària.

El ministre d’Ordenament Territorial, Vicenç Alay, que ha visitat els treballs, ha garantit "les màximes mesures de seguretat" al viaducte. De moment es treballarà en les zones no afectades per l’esfondrament parcial de l’estructura. La ubicació exacta on va produir-se l’accident, l’estructura 2, queda al marge de la represa de les intervencions, "perquè encara està sota investigació judicial".

Alay ha assenyalat que l'informe de l'auditoria afirma que les mesures de seguretat ja eren bones i que l'únic que recomana és "més punts de control i controls més seguits". En relació amb al termini d'execució, el ministre, ha afirmat que es "manté igual", en 15 mesos, i que l'obra estarà "totalment finalitzada" la primavera del 2011.

Pel que fa al pressupost, segons informa l'ACN, Alay ha comentat que el derrocament de l'estructura dos i la seva reconstrucció "correrà a càrrec de l'empresa constructora i no pas del Govern". D'altra banda, aquest pas no es podrà fer fins que s'hagi rebut l'informe judicial", ha dit Alay.

En un altre ordre de coses, Alay ha explicat que el Govern encara ha d'estudiar si es presentarà com acusació particular per l'accident que va costar la vida a cinc treballadors d'origen portuguès.

Les obres al túnel de les Dos Valires restaven parades des de que el set de novembre passat en un esfondrament resultaren ferits sis operaris i cinc resultaren morts. Els onze treballadors involucrats en el sinistre estaven posant formigó a l'estructura d'accés al túnel.

Mostrar formulari de contacte