Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Representació d'Els Pastorets a càrrec de nois i noies de la Seu d'Urgell

Representació d'Els Pastorets a càrrec de nois i noies de la Seu d'Urgell

L'obra es podrà veure aquest diumenge, dia 15, a les 6 de la tarda al Teatre del Col·legi La Salle, amb entrada gratuïta
Representació d'Els Pastorets a càrrec de nois i noies de la Seu d'Urgell
11/01/2023 19:35

El Teatre del Col·legi La Salle de la Seu d'Urgell acollirà aquest diumenge, 15 de gener, a la tarda (18.00 h), una representació del clàssic nadalenc català per excel·lència: Els Pastorets. La interpretació va càrrec de 26 nens i nenes, de nou a catorze anys, de la capital urgellenca, que conformen el repartiment. L'entrada és gratuïta.

La posada en escena és dirigida per mossèn Jordi Miquel, responsable de l'església de Santa Magdalena. En una entrevista a RàdioSeu, mossèn Jordi ha animat tothom a veure l'obra i ha volgut posar en valor la importància i vigència d'Els Pastorets, perquè "la cultura catalana moderna ve de la Renaixença de finals del segle XIX, quan va néixer el nacionalisme actual després de temps molt difícils". Entre els impulsors d'aquest moviment social i cultural hi hagué el novel·lista narrador i autor teatral Josep Maria Folch i Torres, considerat el creador del teatre infantil català, que va escriure la que encara avui és la versió més popular d'aquesta representació nadalenca, que té els pastors Rovelló i Lluquet com els seus protagonistes més emblemàtics.

Aquesta representació s'impulsa des de la Parròquia de Sant Ot des de ja fa nou anys i des de llavors sempre ha trobat una bona resposta i força interès entre els nois i noies que participen de la catequesi. A més a més, a aquests joves actors l'experiència els serveix per enriquir el seu vocabulari i el seu bagatge cultural, segons han destacat des la parròquia.

L'obra més representada del teatre català

L'any 1916, Josep Maria Folch i Torres va rebre un encàrrec de la Junta d'Espectacles del Coliseu Pompeia per renovar aquesta obra teatral nadalenca, que ja es representava antigament i que, amb aquesta adaptació, passà a titular-se 'Els pastorets o l'adveniment de l'infant Jesús'. Amb el pas dels anys i les dècades, ha esdevingut l'obra més representada de la producció teatral catalana de tots els temps i, de fet, en moltes poblacions les seves posades en escena han estat un autèntic planter de futurs actors consolidats.

Els protagonistes, en Lluquet i en Rovelló, són dos rabadans d'una masia que viuen una aventura onírica increïble. Després de quedar-se adormits tot esperant l'hora d'anar a la Missa del Gall, somien que arriben a Judea on hauran de salvar el nen Jesús de les maquinacions perverses de Satanàs i Llucifer, prínceps de l'infern. Amb molt d'humor, valentia i amb l'ajut celestial de Sant Miquel, els dos pastorets aconseguiran evitar que els dimonis se surtin amb la seva. L'obra té un to màgic i desimbolt gràcies a la tossuderia de Lluquet i a la por de Rovelló. S'hi alterna les escenes de la lluita del Bé contra el Mal, entre àngels i dimonis, amb les escenes còmiques dels pastors i les seqüències bíbliques relacionades amb la Nativitat de Jesús i l'adoració de l'infant acabat de néixer.

Mostrar formulari de contacte