Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Representants de l'Alt Pirineu i l'Aran participen a la Seu d'Urgell en la jornada "El rol dels municipis en la Reforma Horària"

Representants de l'Alt Pirineu i l'Aran participen a la Seu d'Urgell en la jornada "El rol dels municipis en la Reforma Horària"

La Generalitat de Catalunya aposta per la plena connectivitat a tot el territori per crear més oportunitats i noves formes de treball

Jornada a la Seu sobre "El rol dels municipis en la Reforma Horària" (Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell)
Jornada a la Seu sobre "El rol dels municipis en la Reforma Horària" (Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell)
03/02/2020 18:50

Una trentena de representants de diferents administracions de l'Alt Pirineu i Aran han participat aquest dilluns a la Seu d’Urgell en la jornada “El rol dels municipis en la Reforma Horària”, destinada a càrrecs electes i personal tècnic dels ajuntaments i dels consells comarcals pirinencs. La trobada l'ha organitzat l'Oficina per a la Reforma Horària del Govern de la Generalitat.

El director de l’Oficina, Alexis Serra, ha destacat la importància dels municipis en la implementació d’una nova organització del temps i ha explicat que “hi ha un interès creixent de la ciutadania pels hàbits saludables i per gaudir d'una millor distribució dels horaris per conciliar la vida laboral, personal i familar". En aquest sentit, Serra ha subratllat que “la resposta a aquestes demandes són les polítiques del temps aplicades des de les administracions, ja siguin els ajuntaments o la Generalitat”. I ha afegit: "És necessari apostar per la plena connectivitat a tot el territori per poder crear més oportunitats i noves formes de feina, entre elles el teletreball”.

El programa ha inclòs una ponència de la directora general d’Administració Local, Rosa Vestit, que ha reflexionat sobre el projecte “Un país d’oportunitats, un país viu” i el seu vincle amb al reforma horària. La delegada territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, ha estat l’encarregada d’obrir la jornada, en què ha incidit en la necessitat de facilitar la combinació entre feina i família. També hi ha estat present l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, que ha expressat la voluntat de fer passos endavant per augmentar la qualitat de vida dels urgellencs amb la modificació horària progressiva.

La trobada a la Seu d'Urgell ha estat la tercera jornada adreçada organitzada per l’Oficina adreçada al món local. El passat mes de setembre es va celebrar la primera a Manresa i el desembre, la segona, a Girona. La propera sessió de treball serà a finals del mes de febrer a Lleida.

Les jornades són una mostra més del compromís del Govern de la Generalitat amb el Pacte per a la Reforma Horària, signat el juliol de 2017 per més d’un centenar d’organitzacions i institucions. L'acord té l’any 2025 com a primer horitzó.

Mostrar formulari de contacte