Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Representants del sector empresarial i institucional es troben a Lleida per impulsar una plataforma logística

Representants del sector empresarial i institucional es troben a Lleida per impulsar una plataforma logística

El president de la Diputació destaca que la demarcació ''gestiona'' més de 30 milions de tones en mercaderies, de les quals prop de 5 van al port de Tarragona

Assistents a la trobada per crear la plataforma logística (Foto: ACN)
Assistents a la trobada per crear la plataforma logística (Foto: ACN)
03/03/2016 17:23

Una vuitantena de representants del món empresarial, logístic, universitari, institucional i de l'emprenedoria s'han trobat aquest dijous a la Diputació de Lleida per conèixer de primera mà les potencialitats del territori en l'àmbit logístic i crear un full de ruta per impulsar el territori com a plataforma logística.

El president de la corporació, Joan Reñé, ha dit que anualment es ''gestionen'' 30 milions de tones de mercaderies del sector primari des de Lleida, de les quals prop de 5 van cap al port de Tarragona. En aquest sentit, ha destacat com a principal necessitat la reclamació ''clara i contundent'' de la connexió ferroviària entre Saragossa i la capital tarragonina a través de Lleida i amb ample de via europeu. Segons el president, aquesta tendència va a l'alça i les previsions indiquen que en el futur la mobilitat incrementarà més d'un 20% en relació a aquests productes.

De la seva part, el president de Fermed, Joan Amorós, ha assenyalat que Lleida és el punt de confluència de dos corredors que són clau per arribar a Europa i el que cal ara és que els lleidatans s'ho creguin. Per això ha justificat la necessitat de l'estudi i s'ha mostrat a favor, des de Fermed, de col·laborar activament en ''la gran oportunitat de desenvolupament'' que suposa impulsar la plataforma logística. En aquest sentit, ha avançat que planificaran un ''gran acte potent'' a Lleida on s'hi preveu representació institucional del Govern, l'Estat i Saragossa per tal de buscar ''aliats''.

Amorós però, ha volgut llençar una alerta al futur executiu espanyol que està pendent de formar-se i ha dit que si no es dóna resposta a les necessitats en infraestructures i connexions amb Europa per portar-hi mercaderies que fa anys que es reclamen, es mobilitzaran per tal d'exigir-les.

Plataforma logística

El director de la Divisió de Territori i Sostenibilitat de l'Institut Cerdà, Lluís Inglada, ha destacat que hi ha quatre factors que fan que Lleida sigui un bon lloc per exercir de plataforma logística. El primer punt a favor és que hi ha sòl, "i això és un recurs important que cal promoure, orientar i planificar". D'altra banda, Inglada apunta al sector agroalimentari, "que no es pot deslocalitzar i en el qual cal fer-hi un esforç per integrar la cadena de valor". Els altres factors a favor serien la situació geogràfica de la demarcació de Lleida i el teixit institucional que a banda de les administracions públiques també compta amb el sector privat del cooperativisme per impulsar estratègies d'aquest tipus.

La presentació ha comptat amb l'assistència d'una vuitantena de persones, entre les quals hi havia directius i gerents de les principals empreses en volum de negoci de les comarques de Lleida, del Port de Tarragona, de la Cambra de Comerç de Lleida, de la Universitat de Lleida, de GlobaLleida, així com representants del món local. Una vegada finalitzada, Reñé ha dit que des de la Diputació es liderarà aquest lobby i ha emplaçat als presents a una nova trobada per acabar de configurar quines seran les primeres accions.

Mostrar formulari de contacte