Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Restablerta la circulació a la carretera d'accés a Andorra des de Catalunya, afectada per l'esllavissada de dissabte

Restablerta la circulació a la carretera d'accés a Andorra des de Catalunya, afectada per l'esllavissada de dissabte

La celeritat de les obres del mur de contenció han permès reobrir abans del que estava previst. El monitoratge de la muntanya continuarà essent constant. Mobilitat preveu durant el pont del 15 d'agost una entrada de 57.000 vehicles al Principat

Restablerta la circulació habitual a la CG1 després de l'esllavissada (Foto: Govern d'Andorra)
Restablerta la circulació habitual a la CG1 després de l'esllavissada (Foto: Govern d'Andorra)
14/08/2019 13:55

La circulació per la zona afectada per l’esllavissada del passat dissabte, a la CG1, ha quedat totalment restablerta aquest dimecres al matí en els seus carrils habituals. Així, els vehicles de tota mena, inclosos els pesants, ja poden circular amb tota normalitat per aquest tram viari quatre dies després de l’incident. Les obres de contenció que des de dilluns s’han fet a l’espai han permès reobrir la carretera amb més celeritat del previst.

Els informes tècnics avalen que la via es pot utilitzar amb total seguretat. Tanmateix, el monitoratge de la muntanya continuarà essent constant. Els especialistes recorden que es preveuen encara petits despreniments de purga que no tindran més afectació que l’aixecament de pols. Per aquest motiu, i pel fet que la visió podria veure’s afectada momentàniament, la policia serà present a la zona per tal d’assistir els conductors i tallar el trànsit en cas que sigui necessari. La resta del desplegament logístic i sanitari especial que s’hi ha desplegat durant aquests dies queda desactivat.

Tal com ja es va avançar aquest dimarts, l’aparcament exterior del centre comercial Punt de Trobada també queda restablert. En la part més propera al sud els vehicles poden aparcar-hi amb tota normalitat. En la meitat nord, més a prop de la zona de l’esllavissada, s’hi permet la circulació però no l’estacionament.

Previsió de trànsit pel pont del 15 d'agost

Durant els pròxims dies i a partir d’aquest dijous el departament de Mobilitat preveu una entrada de 57.000 vehicles al Principat d'Andorra. La majoria d’aquests automòbils, prop de 39.000, accediran per la frontera del Riu Runer. Es tracta d’una proporció similar a la d’anys anteriors. Tenint en compte que la circulació per la CG1 ha quedat totalment restablerta, no es preveuen més retencions de les habituals a la zona. Així i tot, Mobilitat recorda que es pot consultar la previsió de les hores de trànsit més conflictives a www.mobilitat.ad/mapa/ca/previsions.

L'ocupació turística al Principat serà del 14 al 17 d'agost del 81,63%, segons ha informat la Unió Hotelera d'Andorra. Les parròquies amb més demanda són Escaldes-Engordany (91,30%), Encamp (90,18%), la Massana (88,33%) i Andorra la Vella (85,05%).

Mostrar formulari de contacte