Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Restauració del retaule de Sant Isidre de la Massana

Restauració del retaule de Sant Isidre de la Massana

17/02/2012 10:14

Els tècnics encarregats de la conservació i la restauració del departament de Patrimoni Cultural d'Andorra, juntament amb dos fusters, han desmuntat parcialment a principis d’aquest mes de febrer el retaule de Sant Isidre de l’església parroquial de Sant Iscle i Santa Victòria de la Massana per fer-ne la restauració.

Si bé la intenció era desmuntar tot el retaule per traslladar-lo al taller de restauració del departament, només ha estat possible desmuntar-ne el segon pis, l’àtic i les talles. La resta s'ha preferit mantenir al seu lloc d'origen per evitar riscos.

Un cop s’hagin restaurat les peces que s’han portat al taller, es començarà la intervenció a la part inferior del retaule a la mateixa església. Quan l’estructura ja estigui restaurada, està previst que es tractin les imatges dels sants.

Aquest retaule presenta força aixecaments de la capa pictòrica (preparació i policromia), fet que posa en perill la seva conservació. Per aquest motiu, la intervenció s’ha considerat prioritària. Els treballs de restauració consistiran en la fixació i la neteja de la policromia i la reintegració de les zones de pèrdua.

Els tècnics calculen que els treballs de restauració del retaule acabaran al final de la pròxima tardor.

Mostrar formulari de contacte