Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Restaurants de l'Alt Urgell i la Noguera participen en la III mostra gastronòmica 'Cuina de la tòfona'

Restaurants de l'Alt Urgell i la Noguera participen en la III mostra gastronòmica 'Cuina de la tòfona'

La iniciativa, que arriba enguany a la tercera edició, comença aquest dissabte Tots els plats que s'oferiran estaran elaborats amb Tòfona de la Baronia de Rialb

Tòfona - Jornades 2011
Tòfona - Jornades 2011
24/11/2011 10:02

Des d'aquest dissabte, 26 de novembre, i fins al pròxim 25 de març, una sèrie de restaurants situats a la zona sud de l'Alt Urgell i la Noguera alta proposen una mostra gastronòmica amb Tòfona de la Baronia de Rialb com a element culinari principal i estrella de la temporada.

La iniciativa, sota el nom de 'Cuina de la Tòfona', arriba enguany a la tercera edició i inclou l’oportunitat d’adquirir i fer un tast de tòfona negra i gaudir d’una proposta d’ecoturisme, tot visitant els camps de cultiu "per descobrir a fons un món misteriós, que coneixen molt poques persones".

La proposta compta amb el suport del Consorci Segre-Rialb i es podrà degustar als restaurants Cal Ton d'Ogern, de Bassella; Can Boix i La Masia, de Peramola; Solés, de Tiurana; Masia Massanés i Rialb, de la Baronia de Rialb; i Lo Ponts i Valldans, de Ponts. La compra del producte i l'ecoturisme es podrà fer a Masia Massanés i Masia Perdigués, de la Baronia.

Entre els plats que es proposen hi ha, per exemple, senglar, canelons o ous ferrats a la tòfona, així com amanides o altres carns.

La Tòfona de la Baronia de Rialb, molt apreciada internacionalment

Des de temps immemorials una part de l’economia de subsistència d’aquesta zona prepirinenca es basava en la recol·lecció de tòfones. No obstant, des de fa uns 6 anys, es cultiven a les terres més altes de la Baronia de Rialb. Els propietaris de Masia Massanès i Masia Perdigués, respectivament, són els productors i gairebé pioners a Catalunya en emprendre el cultiu de tòfona negra (tubber melanosporum).

La tòfona negra és molt apreciada a la gastronomia internacional. Prové de l’alzinera, el roure i l’avellaner. A causa de les condicions geogràfiques, geològiques i edafològiques, en destaca el seu sabor dolç i la seva la aroma forta i penetrant, variable depenent del seu estat de maduració.

Mostrar formulari de contacte