Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Restriccions de trànsit durant sis mesos al túnel de Guardiola de Berguedà

Restriccions de trànsit durant sis mesos al túnel de Guardiola de Berguedà

El departament de Territori i Sostenibilitat hi farà obres de rehabilitació

13/04/2012 18:30

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que, a partir del pròxim dimarts, 17 d’abril, i fins a la segona quinzena d’octubre, l’Eix de Llobregat o C-16/E-9 patirà restriccions de trànsit a l’altura del túnel de Guardiola de Berguedà per obres.

Aquestes obres de rehabilitació obligaran durant els tres primers mesos a tallar totalment el túnel i es faran desviaments per la carretera C-1411z cap a l’interior de Guardiola. A la segona fase, entre mitjan juliol i agost, es podrà circular pel túnel només els caps de setmana. Pel que fa a la tercera i última fase, es podrà circular en un sol sentit entre setmana, mentre que el cap de setmana s’hi podrà circular en ambdós sentits.

Els treballs els executarà el Departament de Territori i Sostenibilitat, a través del Servei Territorial de Carreteres de Barcelona. Consistiran en la rehabilitació del túnel existent en aquesta carretera entre els punts quilomètrics 115,205 i 115,573. En concret, es realitzarà el sanejament de la volta i el reforç del sosteniment actual. Així mateix, es duran a terme les execucions d’una nova solera impermeabilitzada, d’un nou sistema de drenatge integral, d’un muret, d’uns apartadors i d’una nova capa de ferm, senyalització i pintura de les marques viàries.

Primera fase de les obres: tall total del túnel

En aquesta fase es portaran a terme els treballs de reforç estructural de la volta del túnel, així com de la nova solera. Per aquest motiu, es tallarà la calçada de la C-16 al tram del túnel de Guardiola de Berguedà. La durada d’aquesta intervenció és de tres mesos i, mentre durin les restriccions, es faran desviaments cap a la C-1411z, per dins de la travessera de Guardiola de Berguedà.

Segona fase: tall del túnel de dilluns a divendres al migdia

Un cop acabada l’execució del nou sosteniment i del paviment de formigó del túnel, es portaran a terme treballs de drenatge i impermeabilització. La durada d’aquesta fase és d’un mes i comportarà la restricció del túnel des de dilluns fins al divendres al migdia. En canvi, la C-16 quedarà reoberta totalment durant els caps de setmana.

Tercera fase: tall parcial del túnel

Finalment, la resta de tasques tindran una durada de dos mesos i obligaran a tenir obert el túnel en un sol sentit de la circulació de dilluns a divendres al migdia, mentre que els vehicles que circulen per l’altre sentit es desviaran per la travessera de Guardiola de Berguedà. A partir de divendres al migdia i durant tot el cap de setmana, el tram afectat de la C-16 del túnel de Guardiola de Berguedà quedarà obert en tots dos sentits.

Mostrar formulari de contacte