Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Retallada de 100.000 euros al pressupost de l'Ajuntament de la Seu

Retallada de 100.000 euros al pressupost de l'Ajuntament de la Seu

L'equip de govern (CIU i ERC) assegura que el Pacte d'Austeritat "s'assolirà bé i amb escreix" El PSC-Progrés insta a fer front a la situació econòmica de forma "més decidida"
Ple Pressupost Abril 2010
08/06/2010 13:39

El ple d’aquest dilluns ha servit per posar sobre la taula la primera retallada inclosa en el Pacte d’Austeritat de l’Ajuntament de la Seu, a l’espera de la tisorada en els sous prevista per l’Estat. El consistori urgellenc ha fet una retenció de crèdit de gairebé 100.000 euros, que ha suposat la disminució d’un 5% del pressupost en la majoria d’àrees de l’Ajuntament.

Segons va informar ahir el tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, “aquest és el primer pas de l'estalvi, ja que s’ha d’arribar als 250.000 euros compromesos per aquest 2010”. I va asseverar: “L’objectiu s’assolirà bé i amb escreix”.

Aquestes paraules tranquil.litzaven l’oposició, que criticava que la reducció de despesa ha de ser "més contundent". En aquest sentit, el portaveu del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, demanava  “canviar el xip" perquè "la situació econòmica és extremadament delicada i s’ha de fer front a les necessitats actuals, encara que sigui amb decisions difícils”.

La mesura va rebre el suport de tots els grups, excepte d'ICV, que no va ser present al plenari per motius laborals del seu representant, Josep Maria Carles.

Altres punts de l’ordre del dia aprovats en sessió plenària van ser la modificació de les ordenances fiscals, en què es van formalitzar canvis tècnics; l’aprovació de bases per a l’atorgament de subvencions a clubs esportius i a famílies amb nens escolaritzats a les llars d’infants municipals; a més de la modificació de l’Ordenança Municipal de Circulació, que canvia arran de la nova normativa de trànsit de la Generalitat.

El ple també va encarregar a HIULS la redacció del Pla Local d’Habitatge i va aprovar el text refós del Pla de Millora urbana de la Ciutadella, en l’últim tràmit per tirar-lo endavant.

Mostrar formulari de contacte