Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Retirats nou vehicles abandonats al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Retirats nou vehicles abandonats al Parc Natural de l'Alt Pirineu

La majoria són estrangers, fet que dificulta la localització del propietari i la reclamació de responsabilitats Les intervencions han suposat una millora important de la qualitat ambiental de l'espai protegit
Parc Natural de l'Alt Pirineu - Retirada de vehicles
10/01/2012 13:37

La Brigada del Parc Natural de l’Alt Pirineu (PNAP), pertanyent al departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, ha retirat durant el 2011 nou vehicles abandonats en els marges de les pistes forestals de la vall de Santa Magdalena, el massís de l’Orri, la vall de Sant Joan i l'entorn d’Os de Civís. Segons han indicat fonts de l'espai protegit, "aquestes intervencions han suposat una millora important de la qualitat ambiental del Parc Natural".

Els vehicles havien estat abandonats pels seus propietaris i suposaven un factor important de degradació visual del paisatge, a més de contribuir a la contaminació del medi. El caràcter fronterer de la zona natural agreuja el fenomen, "ja que molts vehicles abandonats són estrangers, fet que dificulta la localització del propietari i la reclamació de responsabilitats".

El procés per retirar-los és lent, atès que primer cal dur a terme una tramitació administrativa davant els Mossos d’Esquadra i l’ajuntament corresponent (responsable legal) per intentar identificar el propietari i, si no es pot, autoritzar-ne la retirada. Una vegada fet aquest tràmit i després de comprovar que el consistori no té mitjans per dur a terme l'actuació, la Brigada del Parc pot retirar el vehicle. "Això no sempre és fàcil, ja que aquests vehicles se solen situar en llocs de difícil accés i sovint cal apropar-los a la pista amb cabrestant i tallar-los a trossos per poder fer-ne el transport", es puntualitza. El procés acaba amb el seu trasllat al centre de desballestament de vehicles.

Mostrar formulari de contacte