Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Retornen les campanes a Santa Maria de Taüll que obrirà les portes al públic per Nadal

Retornen les campanes a Santa Maria de Taüll que obrirà les portes al públic per Nadal

30/11/2007 10:51

L'església de Santa Maria de Taüll obrirà les portes al públic durant les festes de Nadal. Avui s'han recol·locat les cinc campanes de l'església, i segons l'alcalde, Joan Perelada, els treballs estan a punt de finalitzar per la qualcosa l'església podrà obrir les portes al públic durant les festes de Nadal. Les obres de millora i consolidació de l'estructura han tingut una durada d'un any i s'hi ha invertit 900.000 euros. La col·locació de les campanes te lloc la vigília del sisè aniversari de la declaració de del conjunt romànic de Boi com Patrimoni Mundial de la Humanitat.
Els treballs en el conjunt monumental de Santa Maria de Taüll van començar el 28 d'octubre de l'any passat amb l'injecció de formigó en els fonaments i la planta de l'església ja que en el decurs dels segles havia anat cedint a causa del pes de la coberta. El mes de juliol d'aquest any va iniciar una segona fase amb els treballs de consolidació del campanar. L'obra consisteix en revestir la torre amb una armadura metàl•lica amb l'objectiu de donar major solidesa a l'estructura. Aquests treballs s'espera que acabin durant els propers dies .

En el decurs de les obres també s'ha instal•lat la calefacció al temple, i s'ha procedit a la col•locació de tirants d'acer per a substituir als actuals, l'objectiu és evitar que s'esfondrin les parets laterals de la nau. Finalment, avui s'han recol•locat en el seu lloc les cinc campanes del temple.

Mostrar formulari de contacte