Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reunió per incrementar les mesures de prevenció en cas de nevades

Reunió per incrementar les mesures de prevenció en cas de nevades

10/02/2010 09:32

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert; el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Miquel Pueyo, i el subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida, José Ángel Flores, s’han reunit aquest dimarts a la Diputació de Lleida per coordinar les actuacions de les tres administracions en cas de nevades al territori. L’objectiu de la trobada ha estat incrementar les mesures de prevenció per a nevades de forta intensitat.

El president de la Diputació, el delegat de la Generalitat i el subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida han insistit en la importància i la necessitat que els municipis elaborin el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (el Neucat). Actualment, dels 55 municipis obligats a elaborar el Neucat, només el tenen 37.

Una altra de les mesures que es desenvoluparan per incrementar la prevenció és la creació de més punts de distribució de potassa amb l’objectiu de millorar el servei de subministrament de sal que ja ofereix la Diputació de Lleida a tots els municipis de la demarcació de Lleida. La finalitat d’aquesta iniciativa és optimitzar el servei i, sobretot, facilitar als ajuntaments les tasques de transport i desplaçament. En aquest sentit, la Diputació de Lleida ja va decidir el passat mes de gener crear un nou punt de distribució de potassa pels ajuntaments.

Finalment, han destacat la importància de potenciar les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), que en situacions d’aquestes característiques fan una funció molt important de col·laboració amb el municipi.

Mostrar formulari de contacte