Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reunió de José Crespín amb els alcaldes de Coll de Nargó i Cabó

Reunió de José Crespín amb els alcaldes de Coll de Nargó i Cabó

El subdelegat del Govern espanyol a Lleida ha volgut conèixer les necessitats d'aquests dos municipis de l'Alt Urgell
07/02/2019 18:50

El subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, s'ha reunit aquest dijous amb l’alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, i l’alcalde de Cabó, Josep Marqués, seguint amb la ronda de visites als ajuntaments de la demarcació de Lleida per conèixer de primera mà les necessitats dels municipis.

La primera trobada s’ha dut a terme a l’ajuntament de Coll de Nargó. L’alcalde Martí Riera ha traslladat al subdelegat del Govern la preocupació pel tancament del parc de bombers i les conseqüències que això pot comportar en situacions d’emergència. Riera també ha expresssat malestar a Crespín pels problemes que generen en el veïnat els talls intermitents en el servei de telefonia. En aquest sentit, el subdelegat ha explicat que és "evident" el dèficit en infraestructures de telecomunicacions que pateixen molts municipis. "Aquestes mancances dificulten el dia a dia d’empreses i negocis i la possibilitat de treballar des de casa o poder realitzar gestions administratives”, ha lamentat. Riera i Crespín han abordat finalment el futur projecte d’implementació d’una xarxa de fibra òptica en un dels repetidors de la zona, que permetria millorar les connexions i qualitat del servei.

Posteriorment, el subdelegat del Govern espanyol ha mantingut una trobada al municipi de Cabó amb el seu alcalde, Josep Marqués, que li ha explicat el projecte de construcció d’un edifici que es destinaria com a magatzem de la maquinària municipal i com a sala polivalent per a la celebració d’activitats. Crespín s’ha compromès a estudiar-ne possibles vies de finançament a través del Comissionat del Govern de l’Estat Davant el Repte Demogràfic, creat per donar resposta a l’envelliment i la despoblació dels municipis petits. “Som conscients que cal generar tots els estímuls possibles per evitar el progressiu despoblament dels nuclis”, ha asseverat. Així mateix, ha assenyalat que “aquest tipus de projectes generen cohesió social, arrelament i activitat en un territori que cal preservar i impulsar”.

Visita de Teresa Cunillera, delegada de l'Estat a Catalunya

El subdelegat del Govern espanyol s’ha desplaçat tot seguit a la Seu d’Urgell, on ha acompanyat la delegada de l'Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, que s'ha reunit amb l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. La visita continua a la Comissaria de la Policia Nacional i la duana de la Farga de Moles.

  • José Crespín amb l'alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera (Foto: Subdelegació del Govern a Lleida)
  • José Crespín amb l'alcalde de Cabó, Josep Marqués (Foto: Subdelegació del Govern a Lleida)

Mostrar formulari de contacte