Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reviure les Valls elabora una borsa de treball per conèixer el capital humà de la vall de la Vansa i Tuixent

Reviure les Valls elabora una borsa de treball per conèixer el capital humà de la vall de la Vansa i Tuixent

El col·lectiu vol analitzar les mancances actuals de la zona a nivell laboral i saber quanta gent hi treballa o bé desitja fer-ho. També s'hi té en compte les condicions dels llocs de feina
Interior d'un establiment de la Vall de la Vansa i Tuixent (Reviure les Valls)
18/05/2021 14:40

El col·lectiu  Reviure les Valls, de la vall de la Vansa i Tuixent, elabora actualment una borsa de treballadors per conèixer quin és el capital humà que hi ha a la zona, formada pels municipis de Josa i Tuixent i de la Vansa i Fórnols. La idea que tenen "no és gestionar-la, sinó conèixer les persones que hi viuen o que hi voldrien viure, per establir línies d’actuació de cara a poder estabilitzar més la població", expliquen.

Les responsables de l’àmbit de Serveis d’aquest col·lectiu han elaborat un formulari que permet respondre en quina situació laboral es troben tots els veïns i veïnes. Es vol "tenir una imatge real sobre la precarietat laboral, el treball a temps parcial i quantes persones han de marxar de la vall per tal de tenir una feina més estable o ben remunerada", a més de "conèixer quin percentatge de persones teletreballa des de la vall".

En un altre apartat de l'estudi s'hi planteja, d’una manera inicial, quanta gent té voluntat emprenedora i en quins sectors. El col·lectiu matisa que "no és un qüestionari exhaustiu sobre aquest tipus de propostes laborals, però permet veure cap a on cal enfocar esforços si es vol mantenir la població".

Arran d’aquest qüestionari, algun empresari ja s’ha posat en contacte amb Reviure les Valls per requerir personal de cara a dates concretes, bàsicament en el sector de l'hostaleria. Qualsevol persona interessada es pot posar en contacte amb el col·lectiu a través del correu reviurelesvalls@gmail.com.

Mostrar formulari de contacte