Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Rialp organitza la primera Copa d'Europa de Ràfting

Rialp organitza la primera Copa d'Europa de Ràfting

Entre aquest divendres i diumenge es disputen quatre proves a la Noguera Pallaresa. La nova competició serveix per posicionar el Pallars Sobirà en els esports d'aventura a nivell internacional

Ràfting a la Noguera Pallaresa
Ràfting a la Noguera Pallaresa
03/06/2016 12:32

Rialp és escenari aquest cap de setmana de la 1a edició de la Copa d’Europa de Ràfting. És la primera competició oficial de la Federació Internacional de Ràfting que se celebra a Catalunya. L'organització és a càrrec de l’Ajuntament de Rialp i hi col·laboren tècnics especialistes en ràfting del Pallars Sobirà com ara Jesús Silva i Lennert Ian, guies de riu i empresaris d’esports d’aventura.

L’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha declarat que s’està fent una aposta per fomentar l’esport organitzant tota mena de propostes esportives innovadores al llarg de l’any. En aquest cas, el proper cap de setmana Rialp acollirà l’EuroCup Ràfting 2016 i una doma de cavalls dins de la setena Fira d’Oficis i Menestrals, tot plegat, gràcies a l’ajuda d’un gran equip de voluntaris de la comarca. El riu també pot ser un element de dinamització turística i econòmica molt important pel Pallars i pel Pirineu. Jesús Silva i Lennert Ian, han afirmat que el riu Noguera Pallaresa és un dels cinc millors rius d’Europa per la pràctica d’aquests esports d’aigua.

Aquesta competició esportiva consisteix en quatre proves que es distribuiran en tres dies consecutius amb una previsió d’equips participants d’una vintena de barques competint. Aquest divendres es fa una prova d’eslàlom al camp de l’Aigüerola, a Sort. Aquesta prova és individual, cronometrada i nocturna i consisteix a fer un recorregut passant portes verdes de baixada i vermelles de pujada. 

Dissabte hi ha la segona prova d’esprint al recorregut que va des del Castanyer fins al pont de Santa Caterina de Rialp. És una prova individual que consisteix en el descens d’un tram del riu d’aproximadament un quilòmetre a contrarellotge. Aquesta prova no només és puntuable sinó que també dóna la classificació per la següent prova “Head to head”, que es farà també dissabte, a la tarda i amb el mateix recorregut. Aquesta segona part és una eliminatòria entre dos equips a cada ronda.

Diumenge dia 5 es farà la quarta prova, la de descens. Els esportistes competiran en un recorregut que anirà des de la Moleta de Roní passant pels ràpids més emblemàtics del riu Noguera Pallaresa fins al pont de Santa Caterina a Rialp. És una prova de fons que consisteix a baixar uns nou quilometres de riu el més ràpid possible en torns d’un mínim de cinc embarcacions.   

En total una desena d’equips competiran el cap de setmana per guanyar aquest campionat. Entre ells hi ha l’Associació Esportiva Pallars (AEP) i el Caiac Sort. Cada equip està format per quatre membres.  

Mostrar formulari de contacte