Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ribó oferirà assistència jurídica al defensor del ciutadà de la Seu

Ribó oferirà assistència jurídica al defensor del ciutadà de la Seu

El Síndic de Greuges català i la Diputació signen un conveni de col.laboració L’acord vol incentivar la presentació de queixes per mala atenció de l’administració
Conveni Síndic i Diputació
29/07/2008 13:28

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert i el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, van signar ahir un conveni de col•laboració que permetrà incrementar la cooperació amb els municipis de la demarcació quant a les queixes dels ciutadans. En l’acte, el Síndic es va comprometre a prestar assistència jurídica i procedimental al defensor municipal de la Seu d’Urgell, Àngel Rúbio, i al de Lleida, si així ho sol.liciten.

D’acord amb el conveni, la Diputació de Lleida es compromet a cooperar amb els ajuntaments que presentin demandes específiques d’assistència jurídica, tècnica i econòmica, mentre que el Síndic els oferirà visions singularitzades de supervisió, de manera que puguin tenir elements concrets de referència a la bona administració. Aquest ajut pot incloure l’assistència al plenari municipal per informar sobre les actuacions realitzades al municipi.

En aquest sentit, el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha dit que amb el conveni es pretén com ja passa a Lleida o La Seu, “que la resta de ciutadans de les comarques de Lleida tinguin cobertura dels seus drets, en aquest cas, a través de la pròpia Sindicatura”.

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó també ha destacat que la gent ha de tenir els mateixos drets “visqui on visqui” i ha posat l’exemple de la banda ampla com a fractura dels drets de molts ciutadans a Catalunya, que no hi tenen accés per la falta de cobertura al seu municipi.

Les dues institucions implementaran i finançaran conjuntament tasques de formació de personal i càrrecs per a dur terme aquestes funcions i crearan una comissió conjunta de treball amb els municipis interessats amb la cooperació del Síndic.

El conveni signat és molt similar al que el Síndic ha signat recentment amb la Diputació de Barcelona i de Girona i properament té previst subscriure amb la de Tarragona.

Els síndics de greuges actuen quan les persones topen amb errors o arbitrarietats en les resolucions, retards indeguts o injustificats, inexecució de les resolucions, tracte indegut, negativa a facilitar informació quan hi tenen dret i, en general, qualsevol actuació que impedeixi o dificulti l’exercici legítim dels drets. Els d’àmbit municipal supervisen l’actuació de l’ajuntament, mentre que el Síndic de Greuges de Catalunya, a més de l’Administració municipal, supervisa l’Administració autonòmica i les empreses que presten serveis de caràcter públic.

Mostrar formulari de contacte