Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ribera d'Urgellet no ha rebut cap petició per fer una guixera

Ribera d'Urgellet no ha rebut cap petició per fer una guixera

Capdevila reconeix que l’explotació es podria fer, però no la veu necessària L’alcalde reclama més informació sobre l’aeroport per poder-se posicionar (Pots escoltar l'entrevista a l'apartat de 'Ràdio a la carta')

Antoni Capdevila
Antoni Capdevila
23/10/2008 17:25

L’alcalde de Ribera d’Urgellet, Antoni Capdevila, no té constància que de moment s’hagi demanat permís a l’ajuntament per a la construcció d’una guixera a prop de Castellar de Tost. Tot i així, Capdevila recorda que anys enrera es va donar una llicència estatal per analitzar aquesta possibilitat, que es podria utilitzar per posar-la en funcionament.

En una entrevista a RàdioSeu, Antoni Capdevila ha assegurat que ni al consistori ni al delegat de Medi Ambient a Lleida els consta cap sol.licitud recent per a aquesta activitat. Tot i això, Capdevila assenyala que des de Medi Ambient li han reconegut que existeix la possibilitat que la guixera es posés en marxa atès que, al començament dels anys 70, “la Direcció General de Mines de l’Estat va concedir una autorització per a la investigació, recerca i informació sobre la zona de tost per determinar si seria apta” per extreure guix.

La denúncia la va fer recentment l’Associació de Veïns de Castellar de Tost. Sobre aquest punt, l’alcalde entén que “si ho han dit és perquè deuen saber-ne alguna cosa”. En aquest sentit, Capdevila demana als veïns que aportin a l’Ajuntament les informacions que coneguin. El batlle, a més a més, assegura que també veu innecessària una guixera al municipi.

Sobre aquest tipus d’instal.lacions, Antoni Capdevila va avançar que la gravera que hi ha hagut fins ara a prop del kàrting tancarà les portes al final d’aquest mes, per la davallada d’activitat. En aquesta infraestructura hi treballaven actualment unes trenta persones.

Pel que fa a l’aeroport, Antoni Capdevila ha matisat el seu posicionament sobre el Pla Especial de l’Aeroport. Capdevila assegura que la principal queixa de l’Ajuntament cap al departament de Política Territorial és que el Govern català amaga informació als municipis afectats, amb la qual cosa se’ls impedeix posicionar-se amb dades clares. Capdevila comprèn “que la Generalitat vulgui obrir una pista que ja està feta”, però reclama que la planifiqui “d’una manera racional”.

Quant a la futura variant de la N-260, l’alcalde de Ribera d’Urgellet reclama que quan es faci l’obra s’aprofiti per soterrar serveis com ara la línia d’alta tensió de 220.000 volts prevista entre Adrall i Andorra, per tal de reduir l’impacte paisatgístic i el risc dels camps magnètics per a la salut.

Mostrar formulari de contacte