Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ribera d'Urgellet recupera antics camins miners del municipi

Ribera d'Urgellet recupera antics camins miners del municipi

El projecte està emmarcat en el Programa de Camins Naturals del Ministerio de Medio Ambiente Les obres, que suposen una inversió d'1,3 milions d'euros,  finalitzaran a finals de l'any que ve
22/09/2011 13:40

El Ministerio de Medio Ambiente, Medio Rural i Marino, a través del programa Vias Verdes, ha iniciat les obres per a la recuperació d'antics camins de Ribera d’Urgellet. El projecte està emmarcat en la iniciativa Camins Naturals i suposarà una inversió d’1,3 milions d’euros.

Segons ha explicat l’alcalde del municipi, Antoni Capdevila, aquesta intervenció està encaminada a donar un ús alternatiu a les infraestructures mineres de la zona, “caigudes en desús fa anys”. En total s’actuarà en un tram de 22 quilòmetres. Els treballs finalitzaran a finals de l'any que ve.

Pel que fa al projecte, Capdevila destaca que fent-lo realitat s'aconseguirà tres objectius: la prevenció d’incendis, una comunicació òptima entre els pobles i les bordes de la zona i nous usos turístics. Entre els atractius que es trobaran al llarg de la ruta hi ha un vell funicular, les mines i, sobretot, el paisatge i la natura. El recorregut només serà per a ús veïnal i turístic.

Tot el trajecte es complementarà amb publicacions i material divulgatiu editat pel mateix Ministerio de Medio Ambiente, que també facilitarà informació i mapes, amb descàrregues automàtiques per al GPS.

La proposta de recuperació dels antics camins miners es va començar a desenvolupar fa anys a iniciativa de l'Ajuntament de Ribera d'Urgellet, com a proposta per rememorar i potenciar l'antiga explotació minera que va existir al municipi. El projecte està enllestit des de l’octubre de 2007, però no ha estat fins ara que s’han iniciat els treballs.

Programa de Camins Naturals

Des de l'any 1993 el Ministerio de Medio Ambiente, Medio Rural i Marino, ha construït, en el marc del Programa de Camins Naturals, més de 4.300 quilòmetres de camins naturals al llarg de tota la geografia espanyola. En col.laboració amb altres les administracions territorials, que s'encarreguen deprés del seu manteniment, els camins naturals construïts pel Ministeri permeten l'acostament de la població al medi natural.

Antigues vies de ferrocarril, canals, camins de sirga, vies pecuàries, sendes, i fins i tot antics camins públics tornen a ser utilitzats per una població que demana cada dia més el contacte amb la natura i disposar d'espais tranquils on pugui exercir activitats recreatives i esportives allunyades del trànsit motoritzat.

  • Ruta mines d'Adrall - Plànol
  • Ruta de les mines d'Adrall

Mostrar formulari de contacte