Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ricard Mateu, nou president de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet

Ricard Mateu, nou president de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet

L'alcalde de les Valls de Valira ha estat escollit en una assemblea dels municipis que en formen part. Andorra s'ofereix a gestionar part dels residus de l'Alt Urgell a la planta de la Comella

23/09/2015 18:35

L'alcalde de les Valls de Valira, Ricard Mateu és el nou president de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet. Mateu, que pren el relleu d'Antoni Capdevila, ha estat escollit en l'assemblea que l'ens va celebrar dijous de la setmana passada per renovar els càrrecs.

El nou president va rebre quatre dels sis vots dels representants dels municipis que formen part de la Mancomunitat, que són la Seu (que compta amb dos vots), Montferrer i Castellbò, Ribera d'Urgellet, les Valls de Valira, Alàs i Cerc. Els altres dos vots van ser per a la candidatura que havia presentat l'exportaveu d'ERC a l'Ajuntament de la Seu, Miquel Caminal.

Un dels reptes de la Mancomunitat en aquesta nova etapa és la gestió dels residus i la coordinació amb els municipis del sud de la comarca. Sobre aquest punt, segons ha informat el diari Segre, el Govern d'Andorra s'ha ofert a acollir deixalles de l'Alt Urgell i tractar-les a l'abocador de la Comella, que actualment està per sota de les seves previsions de funcionament. Aquesta opció seria possible després que el Principat han signat aquesta setmana mateixa un acord de col·laboració en matèria de medi ambient. 

Les mateixes informacions apunten que els ajutaments del sud de l'Alt Urgell ja s'han mostrat interessats en aquesta alternativa, atès que actualment paguen 72 euros per cada tona que aboquen al recinte de Benavarre, a l'Urgellet.

Mostrar formulari de contacte