Sou a: Inici / Notícies / Roser Español, campiona de Catalunya de curses d'ultraresistència

Roser Español, campiona de Catalunya de curses d'ultraresistència

L'atleta urgellenca s'adjudica el títol nacional amb la victòria a la Trepitja Garrotxa. Enguany la corredora de la UEU també ha guanyat la Copa Catalana de l'especialitat

26/10/2021 18:20

Roser Español és la nova campiona de Catalunya d'ultrafons. L'atleta de la Unió Excursionista Urgellenca ha conquerit el títol nacional femení de curses d'ultraresistència amb la victòria a la Trepitja Garrotxa, que enguany comptava com a Campionat de Catalunya de l'especialitat. El títol masculí ha estat per a Marc Ollé (UECAnoia).

Roser Español ha tancat així una temporada per emmarcar, atès que al juliol ja es va proclamar campiona de la Copa Catalana d’Ultraresistència, en obtenir la màxima puntuació en la suma de les tres curses de què constava aquest circuit. Iguala així Georgina Gabarró, que enguany també ha fet un doblet amb la consecució de la Copa Catalana tant en curses de muntanya com en verticals.

Pel que fa a la Trepitja Garrotxa, amb sortida i arribada a la població d’Oix, el recorregut d'aquesta cursa consta de 84 km, amb un desnivell positiu de 4.750 metres, i passa per alguns dels paratges més espectaculars de l'Alta Garrotxa, com són Puig Ou, el Puig de les Bruixes, el Comanegra, Sant Aniol d’Aguja, Beget i Talaixà. Español va exhibir novament el seu excel·lent estat de forma i va completar el repte amb un temps de 12h17min15s . L'experimentada corredora urgellenca va ser molt superior a les seves principals rivals i ha aconseguit emportar-se un nou títol cap a casa. La representant de la UEU arribava a meta ja quan s’havia fet fosc a Oix. A més a més, va signar el 10è millor temps absolut.

Ja en plena nit, i amb la lluna plena com a protagonista al cel, va arribar la segona classificada femenina, la tarragonina Covi Robles (CE Trail Tarraco), que també va complir amb els pronòstics i es va penjar la medalla de plata. Amb aquest subcampionat, Robles confirma que ha experimentat una progressió important cap a les curses d’ultrafons. El podi el va completar Elisa Mas (CE Madteam), en una intensa lluita pel bronze que va deixar en el quart lloc Olga Sierra (CE Pica d’Estats) per aconseguir aquest tercer lloc. Mas va superar Sierra poc abans del penúltim punt de pas, a Palomeres.

Marc Ollé, títol i rècord

En categoria masculina, Marc Ollé va vèncer i, a més a més, va establir un nou rècord absolut de la Trepitja Garrotxa, amb un temps de 9h24min32s. Ollé ja havia guanyat la cursa Bastions, de la Copa Catalana d’Ultraresistència, i confirmava així el seu actual creixement. La medalla de plata va ser per a Albert Llonch (CEM Vall de Camprodon), a menys de 30 minuts d’Ollé; i el tercer lloc, per a Marc Abelenda (CE Banyoles), a només set minuts de Llonch.

La Trepitja Garrotxa ha comptat enguany amb dues distàncies més: 53km (D+2900m) i 23km (D+1200m), aquesta última formant part del calendari de curses Open de la FEEC. A més a més, aquesta cursa té un vessant solidari ja que CE d’Olot destinarà tots els beneficis a la Fundació Albert Bosch, que treballa en projectes de recerca mèdica infantil.

• Roser Español, campiona de Catalunya 2021 de curses d'ultraresistència (Foto: Roger Mestres / FEEC)
  • Cursa Trepitja Garrotxa 2021 (Foto: Roger Mestres / FEEC)
    Cursa Trepitja Garrotxa 2021 (Foto: Roger Mestres / FEEC)